Translate,Home

zondag 20 juli 2014

weekbabbel 20 - 27 juli 2014

                Ad de JONG  -  HEUKELUM


                                          Oude Schalie van 1997 op een jong.

Oudjes op jongen

Enkele weken geleden heb ik de Oude Schalie (1997) en Magic Man (2000) gekoppeld.
De Oude Schalie is de Stamdoffer komt uit het Superkoppel van Jos de Ridder (Klinkhamer soort). Hij is vader en grootvader van vele goede duiven zoals 1e Nationaal Duifkampioen Jong , 1-2-3-4 NPO , 1e Duifkamp Natour Afd.7 enz – enz. Vorig jaar heb ik uit hem nog 2 prachtige doffertjes gehaald. Dit jaar voor de eerste keer gekoppeld en er ligt één jong in de schaal. Hij zit nu aan een duivin uit de Buikschuiver 1e NPO dus een kleindochter. Ben heel blij met een jong van zo’n ouwe rakker van 17 jaar. De Magic Man is een overnacht doffer die nu 14 jaar is , hij is 1e Duifkampioen Overnacht Afdeling 7 geweest voor de bekende Leo van Koos Steenbeek die derde was. Nu staat hij gekoppeld aan een duivin van Gert Jan de Hoogh uit Oosterhout.  Bij dit koppel liggen nu twee jongen. Dus later mooi materiaal om mee verder te gaan. Als u regelmatig de weekbabbel lees dan weet u dat ieder koppel in een kweekbox zit. Dus geen enkele twijfel of ze wel uit deze oudjes komen.

Op eigen hok

Dinsdag de jongen mee naar de eerste africhting uit Meer. Ze zijn niet gelost en zouden terug komen naar de laadplaatsen. Maar ze zijn alsnog vanaf 16.00 uur in groepen gelost in Dussen. Ben om 9 uur in Vuren wezen kijken waar 3 kringen van afd.7 stonden , deze gingen ook terug naar huis. Mijns inziens hadden ze vroeg best gelost kunnen worden. Afdeling 8 loste in Breda om 7.40 uur en dat is heel goed verlopen. We zagen deze hier vanuit de kamer om 8.05 uur in grote koppels langs de A15 trekken. In Vuren was ook een liefhebber uit Driebergen , deze zei als je zo geen duiven lost dan kan je nooit geen duiven meer lossen. Om 9.15 uur liet hij zijn eigen duiven los. De animo bij veel liefhebbers wordt steeds minder zo zei hij en dat merk je hier ook in de club. Aan het weer kunnen we gelukkig niets doen het is moeilijk om een goede beslissing te nemen. Zo als het de laatste tijd is heb ik het nog nooit mee gemaakt. Afdeling 7 heeft donderdagmorgen een goede beslissing genomen om de oude zaterdag 160 km dichterbij huis te lossen. Ook een goede zaak dat de jonge duiven africhting is verschoven naar dinsdag. Laten we hopen dat dit de laatste aanpassingen zijn dit jaar en dat het van nu af aan op rolletjes gaat lopen. Zodat we in 2015 een mooi stel jaarlingen in het hok hebben zitten. Zaterdag dus de laatste dagfond vlucht uit Sens hier zijn 10 duiven op mee gegaan. Ze gingen al om 6.40 uur de lucht in. Het werd mede door de warmte een zware vlucht voor de oude duiven. s’Avonds zaten er 8 in het hok. De eerste was niet erg vroeg 12.35 uur , in de club werd begonnen met 8 en 10 en 4 in de uitslag. Had 3 jaarlingen boven aan de lijst staan deze waren alle drie te laat maar gelukkig wel op zaterdag in het hok.
Op donderdag 17 juli kwam de jaarling terug van de beroerde Meaux , hij zag er prima uit en is verzorgd daar men het knijpringetje eraf had gehaald. De chipring zat er nog om , een echte sportvriend , bedankt voor het verzorgen van de 2013-1237233. Zaterdagavond om 20.59 uur kwam ook de duivin terug van Brive (eind mei) die nog onderweg was dus na 7 weken weer terug. Dus niet te gauw mekkeren ik ben ze kwijt , altijd zeggen ze zijn nog onderweg. Deze zag er ook goed uit , ze heeft denk ik wel in de buitenlucht haar kostje opgezocht. Beide zijn apart gezet en hebben een geel pil gekregen voordat ze na enkele dagen weer het hok in gaan. Hier net zondagmorgen een flink buitje met onweer , in 5 minuten 6 mm regen , lekker voor de tuin.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten