Translate,Home

zondag 15 juli 2012

Het hok: de weduwnaars


                                                 Doffers <kort> in hok

De leeftijd van de 15 doffers op totaal weduwschap 2019 :

2015 -  03 
2016 -  01
2017 -  01
2018 -  10
De 15 duivinnen die op totaal weduwschap worden gespeeld zijn van :

2016 -  05
2017 -  02
2018 -  08

In de loop van het seizoen zullen ze gesplitst worden in een groep voor de midfond en een groep voor de dagfond.


                                      Doffers op totaal weduwschap in 2019 
Het voeren

In 2016 stapte ik ook met de oude helemaal over op Ronny van Tilburg voer ( Brian serie ). Ook h
et prachtige snoepzaad van Ronny krijgen ze natuurlijk ook. Na het loslaten krijgen ze ook enkele pinda's om ze naar binnen te lokken , iets waar ze gek op zijn. Als ze thuiskomen van de vlucht liggen er enkele pinda's in het potje dat in de broedbak staat. Nu ze in 2019 op totaal weduwschap gaan staat in de voerbak voer voor ze klaar.

Producten 2019

Na enkele jaren de 2 hokken weduwnaars apart producten heb gegeven over voer en in water krijgen ze nu allen weer het zelfde. In 2019 in hok 1 de doffers en in hok 2 de vlieg duivinnen. Ze krijgen 2x per dag vers water , dit in een klein drinkbakje. Welke producten ze krijgen moet ik nog bekijken maar in ieder geval de Gele Druppel van Jaap Koehoorn. Ook zal de Probac 1000 en de Med. Tollyamin Forte gelijk met Doste Oregano vloeibaar 12% van Schroeder in het water gaan. Mogelijk ook nog wat voor de luchtwegen wat denk ik heel belangrijk is. Maar zoals gezegd daar moet ik nog over brainstormen.


Het baden

Bij de weduwnaars staat voor hok 1 het rennetje/klep. De duivinnen gaan vanuit hok 2 door het raam naar buiten. Zijn ze buiten dan gaan de doffers naar hok 2. De duivinnen komen in hok 1 naar binnen. De doffers gaan ook door het raam naar buiten en komen na de training in hun eigen hok 1 naar binnen. Als ze thuis komen van een vlucht komen ze alle in hok 1 naar hun broedbak. In dit rennetje mogen ze 1x per week in het vliegseizoen meestal op dinsdag in bad. Na het bad krijgen ze Allerlei van Ronny van Tilburg waar ze verzot op zijn. Aan het badwater , gewoon leidingwater , wordt niets toegevoegd. Tijdens de rui gaan ze wel 2 of 3 keer per week in bad.                                 De kleine rennetjes bij de weduwnaars
Loslaten

 
De vliegduiven voor 2019 zijn na het vliegseizoen 2018 naar het oude duiven hok gegaan. Ze zijn toen gekoppeld , zijn op eieren gekomen en hebben zitten broeden op kunst eieren daar ik jongen wilde hebben. Na het broeden zijn ze half bak gezet waar ze gezellig naast elkaar hebben gezeten. Op 19 december zijn ze gescheiden en het is de bedoeling ze 25 januari 2019 te koppelen zodat ze een jong groot kunnen brengen. Daarna gaan ze van elkaar op totaal weduwschap. Ze krijgen in 2019 voor het loslaten een week lang een bruistablet met Magnesium / Calcium van Kruitvat in het water. Dit dan 1 tablet op één liter water. Dit zou helpen tegen scheefvliegers.
In 2018 zijn alle duiven 1x per dag los geweest dit omdat ik zelf niet zoveel fut had. In 2019 hoop ik ze in maart en april 1x per dag los te laten , wanneer hangt af van de kou in de ochtend. Vanaf mei gaan ze met goed weer 2x per dag los om hun trainingsrondjes te maken. Ik probeer ze dan weer een beetje de zelfde tijd te laten trainen. Dan komen de baas en de duiven in het zelfde ritme. Bij regen blijven ze net als de baas binnen. Op zondag komen de duiven die mee geweest zijn op de vlucht niet los.

Het hok.

Bij de weduwnaars zijn 4 broedbakken in de hoogte en 8 in de breedte dus totaal 32 bakken. De bakken zijn 52 cm breed, 60 cm diep met een roostertje. Onder dit roostertje zit een lopende band voor de mest. De inhoud van het hok is : 4,2 x 2 x 2 = 16,8 m³. Dit is zeker voldoende, daar de verluchting ook mechanisch geregeld kan worden. In hok 1 komen de doffers en hok 2 de duivinnen.

De verluchting bij de weduwnaars na de verandering voor het seizoen 2018.                   
                               

Het hok is eind 2017 weer in de oude staat van enkele jaren geleden terug gebracht. Het ging toen goed maar je denk omdat de heg achter het hok weg was gehaald dat het daar aan lag en je denk het te verbeteren. Maar helaas heeft het niet veel geholpen. Het ging hier eigenlijk steeds slechter. Terwijl de duiven van hier het bij Ron en Dennis van Veggel in Utrecht het wel TOP deden. Dus het zal liggen aan hok en/of liefhebber. Vandaar dat het hok weer is veranderd. Zodat het als het slecht blijf gaan alleen aan mezelf kan liggen. Het is nu zo veranderd dat aan de voorkant de schuiven die de wind omhoog voeren geheel of gedeeltelijk omhoog gezet kunnen worden zodat met mooi weer de zon meer in het hok kan schijnen door de doorzichtige dakpannen. Staat de wind erop dan blijven ze naar beneden zoals op de foto. Boven de Polarheat infraroodverwarmingsplaat ziet u schuiven die ook naar gelang dicht geschoven kunnen worden. Hopelijk komt er na eerst 6 vette oa 2x Keizer Generaal Kampioen van Afdeling7 en daarna 6 magere jaren nu weer een omslag naar vette jaren. Over ruim een half jaar kunnen we al zien hoe het gaat. 

                                                                                                                                              Ik zeg altijd :

eerst        goed hok 

tweede    goede duiven 

derde      goede verzorging 

 

                                     

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten