Translate,Home

zondag 15 juli 2012

Het hok: de weduwnaars


                                                 Doffers <kort> in hok

De leeftijd van de 15 doffers op totaal weduwschap 2019 :

2018 -  03

2019 -  12

De 15 duivinnen die op totaal weduwschap worden gespeeld zijn van :

2016 -  01
2017 -  01
2018 -  03

2019 -  10

In de loop van het seizoen zullen ze gesplitst worden in een groep voor de midfond en een groep voor de dagfond.


                                      Doffers op totaal weduwschap in 2019 
Het voeren

Nog eens bekijken welk voer ik in 2020 ga geven aan de oude duiven.
 Na het loslaten krijgen ze ook enkele pinda's om ze naar binnen te lokken , iets waar ze gek op zijn. Als ze thuiskomen van de vlucht liggen er enkele pinda's in het potje dat in de broedbak staat. Nu ze ook weer in 2020 op totaal weduwschap gaan staat in de voerbak  de helft voer voor ze klaar. Als ze alle binnen zijn worden ze afgevoerd.

Producten 2019

 Welke producten ze krijgen moet ik nog bekijken maar in ieder geval de Gele Druppel van Jaap Koehoorn. Ook zal de Probac 1000 ,  ook de Med. Tollyamin Forte gelijk met Doste Oregano vloeibaar 12% van Schroeder zal in het water gaan. Mogelijk ook nog wat voor de luchtwegen wat denk ik heel belangrijk is. Daar moet ik nog over brainstormen.


Het baden

De doffers zitten in hok 1 en gaan in 2020 van uit dat hok hun trainingen maken. Daar naast in hok 2 zitten de duivinnen die daar uit gaan en ook naar binnen komen. Na het binnen komen gaan de duivinnen in hun bak en worden ze op gesloten. Dit om te voor komen dat ze met elkaar aan pappen. De doffers zitten los op het hok in een halve broedbak. Als ze van de vlucht terug keren kunnen ze allemaal in hok 1. Ze mogen dan een poosje bij elkaar blijven na gelang de zwaarte van de vlucht. 



                                 De kleine rennetjes bij de weduwnaars
Loslaten

 
De vliegduiven voor 2020 zijn na de natour gekoppeld en zijn op eieren gekomen en hebben zitten dan te broeden op kunst eieren daar ik jongen wil. Na het broeden worden ze half bak gezet waar ze gezellig naast elkaar kunnen zitten. Twee of drie weken voor het koppelen worden ze gescheiden om dan te koppelen om een jong groot te brengen. Daarna gaan ze van elkaar op totaal weduwschap. Ze krijgen in 2020 een week lang een bruistablet met Magnesium / Calcium van Kruitvat in het water. Dit dan 1 tablet op één liter water. Dit zou helpen tegen scheefvliegers. Dit krijgen ze ongeveer begin maart.
In 2020 probeer ze weer de zelfde tijd te laten trainen en 2x per dag. Dan komen baas en duiven in het zelfde ritme. Bij regen blijven ze net als de baas binnen. Op zondag komen de duiven die mee geweest zijn op de vlucht niet los.

Het hok.

Bij de weduwnaars zijn 4 broedbakken in de hoogte en 8 in de breedte dus totaal 32 bakken. De bakken zijn 52 cm breed, 60 cm diep met een roostertje. Onder dit roostertje zit een lopende band voor de mest. De inhoud van het hok is : 4,2 x 2 x 2 = 16,8 m³. Dit is zeker voldoende, daar de verluchting ook mechanisch geregeld kan worden. In hok 1 komen de doffers en hok 2 de duivinnen.

De verluchting bij de weduwnaars na de verandering voor het seizoen 2018.                   
                               

Het hok is eind 2017 weer in de oude staat van enkele jaren geleden terug gebracht. Het ging toen goed maar je denk omdat de heg achter het hok weg was gehaald dat het daar aan lag en je denk het te verbeteren. Maar helaas heeft het niet veel geholpen. Het ging hier eigenlijk steeds slechter. Terwijl de duiven van hier het bij Ron en Dennis van Veggel in Utrecht het wel TOP deden. Dus het zal liggen aan hok en/of liefhebber. Vandaar dat het hok weer is veranderd. Zodat het als het slecht blijf gaan alleen aan mezelf kan liggen. Het is nu zo veranderd dat aan de voorkant de schuiven die de wind omhoog voeren geheel of gedeeltelijk omhoog gezet kunnen worden zodat met mooi weer de zon meer in het hok kan schijnen door de doorzichtige dakpannen. Staat de wind erop dan blijven ze naar beneden zoals op de foto. Boven de Polarheat infraroodverwarmingsplaat ziet u schuiven die ook naar gelang dicht geschoven kunnen worden. Hopelijk komt er na eerst 6 vette oa 2x Keizer Generaal Kampioen van Afdeling7 en daarna 6 magere jaren nu weer een omslag naar vette jaren. Over ruim een half jaar kunnen we al zien hoe het gaat. 

                                                                                                                                              Ik zeg altijd :

eerst        goed hok 

tweede    goede duiven 

derde      goede verzorging 

 

                                     

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten