Translate,Home

zondag 15 juli 2012

Weekbabbel 17 - 24 juni 2012


Weekbabbel

weekbabbel   17 - 24  juni  2012

Weer is weer spelbreker
Vaak om deze tijd is het niet zo best met het weer , vorig jaar werden wij 17 juni ook uitgesteld naar zondag. Deze keer bleef een storing met regen over noord Frankrijk en België slepen. Aan de west kant werd het later wel beter en zijn de vluchten die gelost zijn goed verlopen. Hier vlakbij in Meerkerk werden de duiven in 6 groepen gelost van Noord Holland. De Noord Hollandse jonge duiven hadden een zeer goed vertrek. Super om ze in groepen te lossen om zo mogelijk de verliezen te beperken. Ik hoop dat de Afdeling 7 ook zo wijs is om op de africhtingen regio 3a en 3b apart te lossen , deze zitten in aparte wagens dus het kan makkelijk. We kweken ze immers niet om weg te blijven maar voor aanvulling voor het volgende seizoen. De oude duiven die op zaterdag  in Reims werden gelost kregen veel regen te verwerken , hadden nooit gelost mogen worden. Het zal niet mee vallen om deze voor donderdag klaar te stomen voor een dagfond vlucht. Gelukkig was het zondag goed weer zodat er veel terug zijn gekomen, al blijkt het dat er nog veel goede duiven onderweg zijn. Die van onze Afdeling 7 werden gelukkig uitgesteld en ik denk dat het een wijs besluit is , prima gedaan. We zullen zondag wel zien hoe het af loopt. Ook st Vincent is vrijdag , zaterdag en zondag uitgesteld. Ze zullen onderhand wel goed uitgerust zijn als ze gelost worden. Maandagmorgen hier onweer en fikse regen (12,6 mm). Ineens klaarde het vanaf 10 uur helemaal op en werd het prachtig weer met zon en goed zicht.
De st Vincenters zijn maandagmiddag 13.00 uur gelost , allen veel succes.
 
Op eigen hok
 
Dinsdagavond heb ik drie dagfond duiven ingekorfd voor st Vincent. Het is één non en twee weduwnaars. Op de dagfond kunnen ze goed hun prijsjes pakken , vooral de duivin die was in 2009 en 2011 1e duifkampioen dagfond in de club en in de regio 2e in 2009 en ik meen 6e of 7ein  2011. Waarom geen overnachters mee zal u zich afvragen , ik heb nog 4 doffers die mee geweest zijn naar Aurillac en deze worden de komende 2 overnachtingen gesplitst , dus vandaar enkele dagfond duiven mee. De afstand is 2x de helft dus het moet kunnen. Zaterdagmiddag hadden ze volgens mij om 15.00 uur wel gelost kunnen worden , maar ach wie ben ik. We zullen zien hoe het afloopt met de uitgave 2012 van st Vincent.
 
Naar de 4e midfond vlucht Nanteuil zijn 20 duiven gegaan , te weten 14 doffers en 6 nonnen. Zondag maar kijken hoe ze het er vanaf brengen na drie nachten mand. Zondag zou het goed weer worden en het werd ook steeds beter , waarom ze dan al om 6.45 gelost moeten worden vind ik niet nodig. Had zelf liever gehad dat ze een paar uur later de lucht in hadden gegaan , maar ja u weet dat ik niet zo hou van zo vroeg los , die van mij slapen dan nog … haha. Om even voor 10 uur kwam er een non 11-126 aan (uit Buikschuiver) en deze zat heel hoog , voor die naar beneden was en naar binnen ging wees de display 10.01 aan. Doordat de meesten door de harde wind op de staart door waren gevlogen kwamen ze niet zo erg hard. De tweede was Donker Shaki om 10.04 deze kwam wel goed , gevolgd om 10.06 door weer een non. In de club werd begonnen met de eerste en in de regio 3b staat ze op plaats 6 tegen 1389 duiven. In de club en regio staan er 10 van de 20 in de uitslag , dus voor zo’n snelle vlucht wel tevreden. De hele uitslag kunt u zien op mijn site als die werkt tenminste , nog steeds problemen sinds er naar een andere provider is gegaan. De beheerder gaat vanwege de problemen weer naar een andere provider , maar hopen dat het dan weer gaat als vanouds.
 
De jongen vliegen nu goed rond in een koppeltje , maar ja , dat moet onderhand ook wel want dinsdag 3 juli is de eerste africhtingsvlucht uit Meer , een week later nog een proefvluchtje uit st Job in het Goor. Op 14 juli de eerste vlucht Haasrode staat op het programma maar het zal wel Grimbergen worden. Maar wat maakt de naam van de losplaats uit als het maar een mooie losplaats is. Hopelijk wordt het weer wat beter zodat de jongen 2x per dag hun trainings rondjes kunnen maken. En als er fut is zullen ze eigenlijk een paar keer weggebracht moeten worden. Ik heb enkele reismanden en daar zet ik ze s’avonds dan in , er gaat een waterbakje aan. Dit is natuurlijk goed om aan de mand te wennen en te leren drinken. Vanaf de eerste keer gaan de jonge doffertjes en de duivinnetjes in aparte manden. Een twijfelaar is een duivin , is het een doffer dan laat die het wel zien tussen al die vrouwen … haha. De doffertjes krijgen een knijpringetje om , zodat je niet naar een ringnummer hoeft te kijken , het gemak dient de mens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten