Translate,Home

zondag 21 oktober 2012

weekbabbel 21 - 28 oktober

                   
                                             
                         Op de foto met stamdoffer 1997-1559333 Oude Schalie

Vergaderen enz.

Nu het vliegen al weer een tijdje achter de rug is zijn er weer andere dingen te beleven in de duivensport. Vergaderingen in alle lagen , vroeger ging ik er altijd naar toe maar de laatste jaren niet meer. Meestal is er weinig nieuws en gaat alles door zoals het op de agenda staat. Ook worden er door enkele verenigingen speciale activiteiten gehouden zoals in Lekkerkerk of de Habru dag. Zou er ook best een keer naar toe willen gaan maar het is me nu even te veel dus maar lekker thuis blijven. Zaterdagmorgen op pad geweest om bonenstro te halen , maar helaas er was niemand thuis dus volgende week nog maar eens proberen. Om me dan toch op deze zaterdag nuttig te maken heb ik in de middag de auto met de hoge druk schoon gespoten , zo ziet die er ook weer fatsoenlijk uit. Ook het blikkie van de vrouw gedaan , weer eens een plus puntje verdiend … haha. Nu nog een keer de binnenkant doen maar dit na dat ik bonenstro heb gehaald anders kan je aan de gang blijven.

Vliegprogramma

Bij de Afdeling 7 is het consept vliegprogramma 2013 bekend.
Iedere liefhebber heeft wel enkele ideeën , hieronder enkele van mij.
Ten eerste ,  we vliegen hier aparte concoursen voor noord en zuid van verschillende losplaatsen op de vitesse. Men zou onder de 300 km blijven , maar voor het noorden staan er net als vorig jaar weer 3x st Quentin op het vliegprogramma wat voor een gedeelte boven de 300 km is. Gaat het noorden naar Niergnies dan is dit voor de meeste onder de 300 km. Nu zijn dit voor enkelen 3 extra midfond vluchten voor bepaalde competities. Wel fijn natuurlijk voor die liefhebbers maar niet eerlijk ten opzichte van andere liefhebbers.
Ten tweede , op de midfond staat 2x Mantes la Jolie , dit ligt aan de west kant van Parijs ,  men wil al jaren 3 loslijnen en daarom ging ik liever naar Sens aan de oostkant van Parijs (middenlijn).
Ten derde , op de overnacht is er nog veel onduidelijk over de losplaatsen. Ik zeg altijd overnacht is overnacht en zou dat ook zo houden voor deze liefhebbers. Waarom wil men ochtendlossingen , dagfond vluchten zijn toch ook morgenlossingen waar men aan mee mag doen. Ik zou op 3 augustus van Bergerac een dagfond vlucht maken. Zodat er vijf echte overnacht vluchten zijn met dus altijd een middaglossing.
Ten vierde , de jongen op 31 augustus ook naar Sens en niet naar Mantes la Jolie.
.  
Op eigen hok

Deze week werd er door een niet duivenliefhebber in Gorinchem een dode duif gevonden. De duif werd naar een liefhebber gebracht en deze belde mij maandagavond op dat de duif dood was. De duif was beschadigd op de rug en zal wel door een roofvogel gepakt zijn. Het was een fond jong want alleen deze gaan met goed weer los. Bedankt heer v d Heuvel voor het bellen , nu weet je waar deze duif is gebleven. Het zijn mooie vogels die sperwers maar voor ons duivenmelkers zijn het rot vogels. Woensdagmiddag waren de duiven weer los en ineens weer allen de lucht in , er zaten er savonds vijf te weinig in het hok. Zaterdagmiddag om vijf uur vloog er een duif rond en dat was er één van die vijf , hopelijk komen de anderen ook nog terug.
Verder is er niet zoveel te vertellen over de duiven nu ze lekker ruien. Ze zijn wel weer enkele keren lekker in de ren in bad geweest waar ze al in zaten voor dat er water in zat. Doe dit dan in de morgen rond 11 uur dan kunnen ze nog even in de zon liggen voordat ze naar binnen gaan en Allerlei van Ronny krijgen.

Blogspot

De blog spot is nu enige tijd in de lucht en ik wil u vragen wat vindt u er van zoals het er nu uit ziet. Graag uw mening , heeft u opmerkingen , ideeën , suggesties of vragen dan kan dat natuurlijk ook. Het email adres is : jon72780@planet.nl , alvast bedankt.

U kan de weekbabbel en andere zaken bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten