Translate,Home

zondag 4 augustus 2013

weekbabbel 4 - 11 augustus 2013

              Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                          De ramen lekker open op warme dagen.

Heet - heet -  heet

Wat een jaar is het toch eerst koud met veel sneeuw , nat en nu weer tropisch. Het is elke keer weer wennen aan de verschillen. Deze week werd het zelfs 36,9 graden in nederland met een warme wind die je de adem afsneed. In de namiddag of begin avond gingen er geen duiven los. Is niet zo goed voor de duiven denk ik om met die hitte te oefenen. Ging in de avond pas om een uur of acht de duiven voeren. Het was me toch een beetje te heet , ze kregen lekker fris water. Ook staan de ramen tot dat het donker wordt open zodat het in het hok enigszins kan af koelen. Tenminste voor zover het kan , in de nacht temperaturen tot ver boven de 20 graden is ook niet echt lekker. De foto van het hok met de ramen open is genomen om 11.00 uur zodat u kan zien hoe de zon op dat  moment op de voorkant van het hok schijnt. In ieder geval wel lekker voor de duiven dat het in de middag niet heter wordt in het hok , ze gaan dan rustig in hun bak liggen.

Op eigen hok

Woensdagavond zijn er 12 mee gegaan naar de ochtendlossing die voor zaterdag gepland stond. Duiven die het dit jaar nog niet erg goed hadden gedaan kregen op deze vlucht nog een kans om een broedbak voor het volgend jaar te bemachtigen. Zaterdag zijn ze Bergerac 848 km om 8.15 uur gelost. Als eerste arriveerde de 10-365 om 19.46 op de nok van het dak , hij zitten voordat hij naar binnen ging. Op de klok stond toen een tijd van 19.53.46 uur , goed voor de 4e in de club en de 7e NIC Asperen. Cor de Jong had de snelste en zat op 19.22 uur. De laatste prijs was er om 21.45 uur. Zelf had ik er toen 4 van de 12 terug , zondagmorgen vroeg waren er twee bij gekomen.
Voorbije dinsdagavond was er in manden voor middaglossing Bergerac deze zijn na een dag vertraging zatdagmiddag om 14.00 uur gelost. Ons lid Cor de Jong heeft een topvogel onder de pannen . Deze zat om 6.01 uur in de klok en wist met grote voorsprong de 1e Nationaal sector 3 te winnen. Cor , Maaike en hokverzorger Kees van harte gefeliciteerd ook namens vrouw en kinderen. Super als je zo’n duif in het bezit heb.
Onder bloed hete omstandigheden werden de jongen vrijdagavond in gemand voor een vlucht vanuit Pommeroeul. Had dit zelf liever een dag later gedaan , maar dit kon niet als de duiven thuis zouden komen van de ochtendlossing Bergerac. We weten al lang dat bij Afdeling 7 alles draait om de marathon vluchten. De duiven werden nu zaterdag in Pommeroeul om 8.00 uur gelost met een harde wzw wind. Zoals verwacht kwamen ze terug uit het noorden , met zo’n waaivluchtje bleven ze nog lekker koppeltje duiken voordat ze eindelijk naar binnen gingen. In net een uur tijd zaten ze alle 34 weer in het hok. Het enige voordeel was dat de duiven die een eind waren door gevlogen en tegen wind terug moesten komen in ieder geval wel wat kilometers hebben gemaakt. Nu werd in de club begonnen met de 17e en toch nog 11 in de uitslag. Bij de regio hadden alle clubs nog niet ingestuurd , de naam Ad de Jong staat in ieder geval niet bij de eerste 100. Dus net als in Frankrijk was het een zwarte zaterdag in Heukelum , maar ach daar zijn we al wel overheen hoor. Er is immers meer dan alleen duiven. Volgende week gaan we met de jongen voor de eerste keer Frankrijk in en zitten ze in st Quentin 256 km hopelijk dan een mooi vluchtje met een kopwindje.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten