Translate,Home

zondag 15 september 2013

weekbabbel 15 - 22 september 2013

              Ad de JONG  -  HEUKELUM


Vliegseizoen voorbij

Na een raar seizoen wat het weer betreft is het voor veel liefhebbers toch wel een fijne gedachte dat de vluchten zijn afgelopen , tenminste voor onze afdeling. De laatste 2 vluchten werden beide uitgesteld naar zondag , kon niet anders vanwege het beroerde weer maar dit is niet leuk als je een gezin heb. Die willen misschien ook wel eens iets anders dan alleen maar duiven … duiven. Het is natuurlijk wel zo dat je mee mag doen en niet mee moet doen. Maar een liefhebber wil toch iedere week met zijn toppers aan de start komen. Enkele afdelingen gaan nog even door en natuurlijk zijn ook de taartvluchten van start gegaan. Hier in de omgeving leeft dat niet en is men klaar en kan de selectie beginnen. Je kan immers niet alles houden , wat in de ogen van de liefhebber niet goed is gaat naar de poelier. Ik hoop dat de taart vluchten onder mooie omstandigheden kunnen worden vervlogen. Dan hebben de rustende melkers de tijd om het hok een lik verf te geven of wat aan het hok aan te passen om er volgend jaar weer vol tegen aan te gaan. Nu is het goed om de duiven iedere week 1 of 2 keer een bad te geven , kijk eens hoe graag ze daar gebruik van maken.

Op eigen hok

Zaterdag zou de laatste vlucht uit Sens zijn maar dit is Mantes la Jolie geworden 396 km.
De voor uizichten voor zaterdag waren heel de week al niet best. Om een dag later in te manden werd niet door de Afdeling gehonoreerd. Vind het niet goed om ze in de rui tijd 3 nachten in de mand te laten. Voor de fondliefhebbers is in het leven geroepen dat de laatste natour vlucht 2 nachten mand is. Vorige week werd de vlucht ook al uitgesteld naar zondag en hadden de duiven al een keer 2 nachten mand. En vanwege het te verwachten weer had ik zeker niet donderdagavond de duiven in de mand gedaan. Er is dit jaar al zoveel aangepast dat dit er nog wel bij kon in belang van de duiven , maar helaas. Mocht het mooi weer zijn geweest dan waren hier alle jongen mee gegaan. Nu bleven de meeste jongen waarvoor een plaatsje is gereserveerd voor de vliegploeg 2014 thuis. Enkele die gewond waren geweest en enkele die mee gingen voor hun laatste kans had ik beter als invliegduif mee kunnen geven. Dit vanwege de koppelrace van de regio maar had daar geen erg in met in manden , sorry koppelgenoot. Nu kwam er van de 14 die mee waren er nog één redelijk op tijd , deze had de 10e in de club. In de regio is het de 52e  geworden tegen 973 duiven.
Omdat het vrijdag en zaterdag toch slecht weer was heb ik de jonge doffers die niet mee waren al in het weduwnaarshok gedaan dan mogen ze een bak op zoeken. Heb de oude doffers er uit gehaald en in het nonnen hok gedaan. Eerdere jaren deed ik ze gewoon bij elkaar en dan is het soms weer vechten. Ik heb nu geen zin om elke keer als scheidsrechter tussen twee vechtersbazen te staan. Met goed weer kan ik een spoetnik op de klep zetten zodat de jonge doffers een beetje in en uit kunnen om de val te leren. En dan over een week weer telkens enkele oude doffers er bij kijken hoe het gaat. Is er een vechter bij dan gelijk er nog een poosje uit totdat ze allemaal een beetje rustig in één hok kunnen zitten.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten