Translate,Home

zondag 28 december 2014

weekbabbel 27 december 2014 - 4 januari 2015

              Ad de JONG  -  HEUKELUM


                                       Ieder koppel in aparte box

Weer jaar voorbij

Aan het eind van het jaar dan toch ineens een beetje winter met sneeuw. Gelijk hebben de spoorwegen een aangepast schema , gebeurd ook als er in de herfst wat bladeren op de rails liggen. Niet normaal nu in de 21e eeuw. Deze week is er weer een jaar voorbij , meestal kijk je wat het jaar gebracht heeft. Wij als liefhebbers kijken hoe het met de vluchten is gegaan. Wat ons zeker bij blijft is zaterdag 28 juni een dramatische vlucht. De week erna code rood en enkele weken geen vluchten. Na 2 weken rust een vlucht uit Sens terwijl het in KNMI weerstation Herwijnen 33,7 graden werd gemeten met ozo wind. In 2014 op 26 juli de eerste vlucht met de jongen. Kwam dit jaar goed uit vanwege het weer , maar ik vind dit veel te laat. Ieder jaar kan het weer anders zijn toch. Hier in de afdeling 7 tellen voor het eerst dit jaar de rayon lossingen niet mee voor het kampioenschap. Terwijl van de andere vitesse - jonge en natour vluchten de punten wel mee tellen , deze punten krijg je toch ook uit de rayons. Waarom dan de rayonlossings vluchten niet mee tellen. Je wordt kampioen over alle vluchten vind ik , snel er maar weer bij doen. Wij duivenmelkers kijken graag vooruit en dat doen we met koppels samenstellen , op welke vluchten gaan ze mee , blijven we het zelfde voer geven of gaan we veranderen , weduwschap - totaal weduwschap of misschien met nonnen of paters , wat zeer actueel is welke natuurproducten gaan we aan de duiven geven. Zo zijn we 365 dagen per jaar met de duiven bezig.

Op eigen hok

Als het goed is komen de eerste dagen van het nieuwe jaar de eerste jongen uit het ei gekropen. Altijd toch weer spannend hoeveel er uit komen. Ik ben ringenadministrator en heb de ringen van 2015 al ontvangen het zijn dit jaar witte ringen met zwarte letters die je goed kan lezen. Ook dit jaar nog ringen met de vleugeltjes.
Op dit moment zitten de oude doffers in het jonge duiven hok daar ik het hok aan het aanpassen ben. Tegen het dak komen Dunapel platen. Kijken of de temperatuur een beetje constant blijft zonder iedere avond de schuiven dicht te hoeven doen. Men zeg wel tegen me het gaat toch goed zo. Ach je denkt dat het misschien beter is zo . Als blijkt dat het niet goed is dan kan ik het zo weer in de oude staat terug brengen. We wachten het af , laten we in ieder geval hopen dat we mooie eerlijke vluchten krijgen het komende jaar.
U allen al het goede wat mogelijk is voor het nieuwe jaar en wees voorzichtig met vuurwerk.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten