Translate,Home

zondag 12 mei 2019

weekbabbel 12 - 19 mei 2019

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                         Mirjam met baby duifje
Weer spelbreker

Wij duivenmelkers hopen altijd dat het op de vluchtdagen mooi weer is. Vanaf maandag worden verschillende weersites bekeken hoe het verloop van het weer kan zijn. Het is natuurlijk een verwachting. We willen het graag weten in verband met het voeren. Met harde wind mee kan er in begin van de week wat lichter gevoerd worden. Wordt er kopwind verwacht dan één dag eerder vliegvoer met de laatste 3 a 4 voerbeurten energie rijk voer. Zo kijk je iedere dag hoe het weer mogelijk kan worden.
Een mooie site is  www.windfinder.com 
Vliegweer voor duiven : http://members.home.nl/tianwa/noni/journaal/vliegweer-duiven.html
Ook bij   http://www.bdb.be/Productendiensten/Weerbericht/Onlineweerbericht/tabid/157/language/nl-BE/Default.aspx  kijk ik regelmatig.
Bij  www.buienradar.nl  kan je rechts bovenaan een plaats in typen en dan zie je het huidige weer , zoals temperatuur , wind en plaatje van omgeving. Heb hier oa Duffel , Zellik en Niergnies in staan. Om de sites te bekijken klik aan met muis knop. Er zijn veel weersites die je kan bekijken.     
Toch nog even over Ajax. Wel een hele domper dat ze niet door zijn gegaan. Wij als de beste trainers langs de lijn hadden bv Dolberg niet ingezet. Hij werkt misschien hard maar voegt niks toe. Jammer dat Neres niet mee kon doen , wel een aderlating. Denk dat ze het noodlot aan zich zelf hebben uitgeroepen door enkele fouten. Maar goed hopelijk hebben ze er van geleerd en als Ajax niet leegloop dat ze het dan volgend jaar dunnetjes over kunnen doen. Nu moeten ze zich eerst richten op de komende wedstrijden voor het kampioenschap. Zou mooi zijn als ze dat wel zouden halen , we zullen het zien. 

Op eigen hok

Vorige week hebben de duiven heel wat regen gehad en toch is het een snel verlopen vlucht met geen verliezen. Zei toen al dat het kraak helder was ondanks de regen. De voorbije week eerst koud en later matige temperaturen. In februari was het heel wat beter. Maar goed we moeten het er mee doen. Vrijdagavond zijn alle 20 korte vluchtduiven mee gegaan voor een vlucht uit Pt St Maxence voor mij 333 km. Het weer in België en Frankrijk zag er niet te best uit. Al zullen de boeren daar heel blij zijn met de regen. Maar ja , wij zijn duivenmelkers en hopen dat het in het weekend mooi weer is.  Ondanks dat de 816 vorige week niet mee was stond ze toch weer bovenaan de lijst. Gelukkig trok de regen in Frankrijk sneller naar het oosten weg en kon er om12.30 uur gelost worden. Het werd een zware klus voor de duiven. De eerste arriveerde om 17.20 uur niet vroeg het werd de 10e in de club. In 39 minuten waren er 13 daarna iets trager en om 19.16 was nummer 18 binnen later is er nog 1 gekomen.. Bij veel liefhebbers waren ze allemaal nog niet thuis gelukkig vandaag zondag prachtig weer dus zullen er nog veel na komen. Je hoorde van alle liefhebbers dat ze wel een jasje hadden uit gedaan. Donderdagavond is het alweer inkorven voor Sezanne 362 km. Maar eens kijken of ze goed genoeg zijn om deze  klus te klaren. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten