Translate,Home

zondag 26 mei 2019

weekbabbel 26 mei - 2 juni 2019

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                18-5128835 op de voerbak na Lessines
Droogte

Vorige week zondag zijn er op sommige plaatsen stevige onweersbuien geweest. Hier bij ons is het kurk droog gebleven. Ik zou zeggen helaas want het is gort droog. Aan de ene kant waar de bloemen staan maar aan het sproeien geweest. Het gras doen we niet. Ook in het kleine groenten tuintje dat we hebben lusten de aardbeien en de groenten die er net uit staan ook wel wat water. Er wordt een warme zomer verwacht. Het is nu alweer bijna juni dus over enkele weken hebben we weer de langste dag. Wat gaat het toch snel. Ook met de vluchten is dat zo. De eerste dagfond vlucht is zaterdag weer geweest en aanstaande dinsdag mag je inkorven voor Limoges overnacht. De jonge duiven vluchten komen er ook al snel aan. En voor je het weet is het vliegseizoen weer voorbij.

Op eigen hok

Voorbije woensdag zijn de jongen voor de eerste keer van de dam geweest. Het ging naar Vuren , hemelsbreed 2,5 km. Ze gingen hoog de lucht in en na 17 minuten vlogen ze weer bij het hok. Best tevreden voor de eerste keer. Ze deden er vroeger weleens meer dan 1 uur over. Donderdag weer in de mand gedaan en naar Werkendam gebracht 11.305 km hemelsbreed. Na 45 minuten kwamen er 2 en toen een uur wachten toen er een heel koppel kwam. Ze vlogen enkele rondjes toen er een stel naar beneden kwamen , na nog enkele rondjes kwamen er weer richting hok. Toen vlogen er nog ongeveer 20 en na even vliegen vertrokken ze weer. Die middag zijn er nog enkele gekomen en de teller stond op min 6. Donderdagmorgen kwam één van de twee rode terug. Toen nog vijf te gaan van de 53 die mee waren. Zaterdagmiddag kwam er nog één bij. Als ik zo hoor zijn bij veel liefhebbers de jongen op woensdag en donderdag met het africhten van korte stukjes slecht gekomen. Bij velen wisten de helft het hok nog niet te vinden. Dus al met al valt het hier dan nog mee al is iedere duif die niet terug komt er één te veel. Donderdagavond mochten er 9 mee naar de dagfond vlucht Salbris 538 km. Ze zijn zaterdag om 7.45 uur gelost.  Vrijdagavond mochten de andere 10 korte vlucht duiven mee naar de 5e vitesse vlucht uit Lessines 155 km. Deze zijn om 8.00 uur richting hok vertrokken. Op  9.53 vloog er ineens één rond waar ze vandaan kwam weet ik niet. Toen er even later een koppeltje van een stuk of 10 uit de goede richting kwam dook er één uit en kwamen ze na enkele rondjes gezamenlijk op de klep en gingen ze naar binnen. Als eerste liep op 9.55 het duivinnetje dat vorige week de 1e had naar binnen na 3 seconden gevolgd door de andere. Op 9.56 liepen er weer twee over de antenne. Daarna ging het wat langzamer , er waren erbij die zich uit schudden dus toch wat regen gehad onderweg. Gelukkig waren er in 25 minuten 8 en de andere 2 waren ook snel weer terug en konden we in de middag rustig gaan wachten op de dagfond vlucht. Als eerste van Salbris kwam een jaarling om 15.26 en hij behaalde de 2e in de club. Deze duiven hadden heel wat regen gehad en sommigen hebben een jasje uit gedaan. Op deze vlucht stonden er 7 van de 9 in de club uitslag. De laatste 2 zaten om 16.32 en 16.53 weer in het hok. Toch waren ze alle nog niet terug bij verschillende liefhebbers maar met zondag mooi weer zullen er vast veel nakomen. Komende dinsdag is het in manden voor de eerste overnacht vlucht van dit jaar namelijk Limoges. Hierop mogen alleen oude duiven mee. Ik heb 5 oude eens kijken welke goed genoeg zijn voor deze vlucht. Ook is er vrijdag in manden voor de derde midfond vlucht Maxence. De jaarling en september jongen zijn in Oosterhout de mand in gegaan voor Quievrain. Hopelijk hebben zij een mooi trainingsvluchtje. Wij wensen u een fijn weekend. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten