Translate,Home

zondag 27 oktober 2019

weekbabbel 27 oktober - 3 november 2019

               AD de JONG  -  HEUKELUM
                                       Nu ook regelmatig even los
Ander weer

Het weer met lekkere temperaturen lijkt voorbij te zijn. Komt net nu de klok weer een uur is terug gezet naar de normale tijd. Wat gaat de tijd toch hard nog maar 2 maanden en er is weer een jaar voorbij. Voor de vroege kwekers onder ons is het eind november alweer koppelen. Hier zullen ze nog wel even moeten wachten. De vliegers zitten nog lekker bij elkaar. Van de jongen staat een enkele op één pen en er zijn er ook nog die op vier staan. Maak me er niet druk over. Ze zullen later ook nog een week of drie van elkaar gaan voordat ze met de kweek voor 2020 mogen beginnen. Wanneer dat gebeurd hangt ook van het weer af.  Helaas heeft Ajax verloren met 0 – 1. Wel een heel gedoe of het doelpunt van Ajax nu wel of geen buitenspel was. Ook een hands geval werd niet bestraft. Had het een penalty geweest dan had het heel anders af kunnen lopen. Maar hopen dat het in de volgende wedstrijden beter gaat. We hopen het te zien. Onze Max is weer in Mexico om zijn kunnen in de Formule 1 te laten zien. Hij had de snelste trainingstijd en zou op de pole positie mogen starten. Maar vanwege een gele vlag waar Max geen hinder van had kreeg hij weer tijdstraf. Waarom wel altijd bij Max denk je dan. Max start nu vanaf de vierde plaats . Hij zal getergd zijn en nog meer gemotiveerd zijn om er vandaag tegen aan gaan. Laten we hopen op een mooie race met Max op een podium plaats.
Op eigen hok

De meeste kwekers zijn klaar voor de kweek toch zullen ze nog een poosje moeten wachten. Denk ze wat eerder dan de vliegduiven te koppelen zodat de tweede ronde van de kwekers bij de jongen van de vliegers en de eerste ronde van hun zelf kan. Of er dan nog een ronde gekweekt wordt weet ik nog niet. Mogelijk wel van enkele betere koppels. De vliegers mogen ieder één jong groot brengen. Van alle koppels komen er geen jongen anders worden het er veel te veel. Alles waar TE voor staat is niet goed alleen wel goed bij TEVREDEN. Heb minder ringen besteld dan de laatste jaren en dat is prima denk ik zo. De selectie zal vanaf het begin heel streng zijn. De vliegers zijn voorbije week ook geregeld een half uurtje los geweest. Als er zoals wordt verwacht deze week een koude wind staat zullen ze wel niet zo vaak even naar buiten gaan om de vleugels te strekken. Misschien is het met geen wind en zon in de middag best lekker om even naar buiten te gaan. We zullen zien wat het weer doet. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten