Translate,Home

zondag 3 november 2019

weekbabbel 3 - 10 november 2019

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                            2019-1665267 voor bonnenverkoop Snelle Vogel

Bonnenverkoop

Onze vereniging P.V. de Snelle Vogel te Asperen is opgericht  november 1949. Dus we bestaan dit jaar 70 jaar. Er is een bonnenverkoop georganiseerd waar de secretaris Andre de Jong veel werk voor heeft gedaan. Er zijn hele mooie bonnen van groot kampioenen. Wat denkt u van Johan en Thomas den Hartog , Comb. Verbree , Hans Hak , Arie den Hartog , Comb. v d Berg , Comb. Stultjens – van Dongen  , Corne Keynemans  , Raymond Schalkwijk  , Gerrit Krijgsman  , Comb. de Jong – van Kampen  , Comb. de Jong  enz.  Zelf heb ik speciaal voor de club een zomerjong gekweekt uit een geweldig kweekkoppel. Een volle zus van haar werd in 2018 1e duifkampioen allround van afdeling 7. Uw enige kans voor een jong uit dit koppel.  Voor alle beschrijvingen zie de verkoop site http://www.duiven.net koop 3 bij de Snelle Vogel Asperen. U kan bieden tot 11 november 22.00 uur. Het is alleen een internet verkoop. Slag uw slag voor een versterking van uw hok zowel voor het korte als voor het langere werk.
Op eigen hok

Heel de voorbije week zijn de vliegduiven  tot en met donderdag los geweest. Hier heeft het vier dagen aan de grond gevroren dus in de vroege morgen best fris. Overdag was het weer best lekker.  Ze gingen dan ook wat later voor een half uurtje los. Met regenachtig weer blijven ze in het hok of in de ren. We zijn deze week een beetje aan het verven geweest aan het huis , de beneden verdieping. Ook  het kweekhokje is na vele jaren weer in de buitenbeits gezet. Zo ziet het er toch wel weer heel wat beter uit. Aan het rennetje hangt nog oud groen windbreekgaas. Daar wil ik nog een keer zwart winddoek (Cranenbroeck) tegen aan doen waar ik nog een stuk van heb liggen. Moet wel een goede dag , droog met liefst een beetje zon zijn.  Deze week wil ik de broedbakken half zetten zo kunnen de broedschalen ook schoon gemaakt worden. De schalen wat dagen in de kamer op de vloerverwarming liggen zodat ze goed droog zijn. Is dit zo dan kan ik er vast een keer de matjes in doen die er nog liggen. Als deze op zijn gaan er weer matjes van ondertapijt in die ik zelf snij. Hiervan heb ik enkele jaren geleden zelf veel gemaakt en gebruikt. Wel een heel werk dat snijden maar deze maken ze niet zo kapot als de gekochte matjes. Met deze matjes van ondertapijt heb ik nog nooit één dood jong gehad. Waar sommige liefhebber schijnbaar wel veel last van hebben gehad. Of het aan sommige matjes lag , kan zo maar zijn.  dE broedschalen met matjes maar vast klaar zetten. Beter veel te vroeg dan de laatste dag alles nog doen. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten