Translate,Home

zondag 8 september 2013

weekbabbel 8 - 15 september 2013

              AD de JONG  -  HEUKELUM
Ben er stil van…..

Deze week is er een droevig bericht in de media gekomen dat Kenji Schmitt is overleden op 26 jarige leeftijd. Heb op de verkoop van Rik Hermans in Thorn even met hem gesproken. Een leuke jonge gozer die veel om duiven gaf en het denk ik wel in de vingers had. En dan lees je nu dit , zeker als je zelf dit heb mee gemaakt dan komt alles weer boven en dan wordt je er heel stil van. Telkens moet je er weer aan denken en vraag je af van … waarom. Bij deze wens ik familie , vrienden en bekenden alle sterkte wat maar mogelijk is in de moeilijke tijd die gaat komen. Kenji rust in vrede.

Het leven gaat verder de verkopingen zijn op veel sites weer begonnen. Het zijn allemaal goede duiven met een beste stamboom. Hoor zo links en rechts dat er nu ook weer veel liefhebbers “ totaal “ gaan verkopen …. behalve de jongen en late jongen van 2013. Volgend jaar gaat men gewoon verder. Ook Gert Jan Beute gaat verkopen na eerst een ronde jongen 2014 te hebben gekweekt. Hij wil nu zijn duiven gewild zijn er geld van maken voor zijn oude dag. Dat vind ik nou eens eerlijk dat hij dat gewoon durft te zeggen. Sommigen vinden hem een aparte vogel , ik vind hem een super gozer met heeeel veel kijk op duiven. Super Gert Jan , alvast succes met de verkoop en het volgend vliegseizoen met de jaarlingen.

Vorige week is er toch weer een persoon gepakt die de zaak heeft geflest om er beter van te worden. Wil er verder niet zoveel van zeggen maar als het zo moet dan stop ik met de sport en laat wat koppeltjes rond het huis vliegen. En of je zo’n man nu 1 , 10 of 20 jaar schors hij zal het heel zijn leven bij zich dragen. Erg voor zijn gezin die ook na worden gekeken al kunnen zij er niks aan doen.

Op eigen hok

Vrijdagavond  in gemand voor Morlincourt 292 km. Er zijn 22 jongen en 5 oude doffers mee gegaan de rest bleef thuis vanwege de rui. Ik wilde de jongen nog wat kilometers laten maken daarom zijn ze mee gegaan. We hebben 8 jonge duiven vluchten gehad en de gemiddelde afstand is 210,5 km. Eigenlijk belachelijk voor woorden , vroeger hadden we 10 jonge duiven vluchten met als laatste Orleans en daarna nog Bourges en Chateauroux. Deze laatste drie vluchten hadden ongeveer de zelfde afstand als dit jaar alle 8 de vluchten. Zag voor zaterdag wel een mogelijkheid dat ze gelost konden worden. Na zaterdagmorgen op verschillende webcams te hebben gekeken zag ik dat het in west en midden België goed was. In Frankrijk was het ook goed dus wat mij betreft hadden ze tussen 10 en 11 uur gelost kunnen worden. Maar helaas durfde men het niet aan. Misschien had men nu zuid kunnen lossen en noord uit st Quentin niet omdat het weer hoger op in de afdeling wat minder zou zijn. Dat heb je als de afdeling 106 km lang is. Er is een afspraak gemaakt dat heel de afdeling op de zelfde dag gelost wordt en daar houd men zich aan. Wat mij betreft dit snel van de baan , als noord gelost kan worden dan los en dan zuid maar een dag later , dit ook anders om. Onnodig om de duiven een dag extra mand te geven als het niet nodig is. Kost ook weer veel meer een dag overstaan. Maar ach dat geeft niet geld zat bij de afdeling. Men was ook zo slim dat er  vrijdag 22 duiven in de mand gingen vanwege de warmte !!  Er reden voor zuid 2 auto’s naar de losplaats Morlincourt terwijl ze makkelijk in 1 wagen konden. Geeft niet maken we volgend jaar de vracht maar weer wat duurder , zal men denken. Zo wordt het voor sommige liefhebbers te duur en dat kost weer leden denk ik zo.
Zondagmorgen nu ook weer goed weer in Frankrijk en België , in Nederland trok een regengebied naar het noorden weg , hier had het 9 mm geregend , goed voor de tuin zullen we maar zeggen. Het is hier ook prachtig weer geworden met veel blauw aan de lucht. Om 11.00 uur zijn ze in Morlincourt gelost , ze hadden een snel vertrek. De eerste arriveerde om 14.19.11 uur en wist beslag te leggen op de 9e in de club. Het was een snelle vlucht want in 12 minuten waren de prijzen 1 : 3 er uit. In de regio werd met de 39e begonnen tegen 1787 duiven. Volgende week de laatste vlucht van dit jaar , op het programma staat Sens maar of het dit wordt , het is zo maar weer veranderd.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten