Translate,Home

zondag 1 september 2013

weekbabbel 1 - 8 september 2013

          Ad de JONG  -  HEUKELUM                          De 1-052 de vader 1e duif Jolie , de rui gaat weer beginnen.
nationaal ….

Ja , nationaal met een kleine “  n “ , van 4 verschillende losplaatsen lossen. Het is een gewone afdelings vlucht zoals iedere week. Alleen worden nu meerdere afdelingen gelijk gelost , daarom is het nog geen nationaal. En dan gaan de westelijke afdelingen naar het oostelijk gelegen Troyes. Terwijl de weersverwachting al dagen was dat een frontje van NW naar ZO zou trekken. Snap niet dat de NPO toestemming gaf om zo oostelijk te gaan. Omdat in Troyes niet of te laat gelost kan / kon worden is alles maar uitgesteld. Vind dat de andere gewoon gelost hadden gekund , maar wie ben ik.
Vrijdag van de NPO al de lijst gehad om de ringen voor 2014 te bestellen , meen zelfde prijs als vorig jaar , de gewone ringen kosten € 0,50. Er kunnen geen derby ringen meer besteld worden. In onze afdeling 7 waren er vorig jaar maar 340 besteld een heel verschil toen er nog de Orleans koorts was. Toch zijn er afdelingen waar toch nog aardig wat ringen zijn verkocht. Hier kunnen de afdelingen zelf wat doen en een derby organiseren. Mijns inziens moet je de hoofdprijs niet te hoog maken met veel kleine troost prijzen. Als je op de 50e of 100e plek nog wat kan winnen is de deelname denk ik groter dan dat er één grote prijs is en verder niks.
De weekbabbel is vanwege deze zondags vlucht en visite wat later als dat u gewend bent.

Op eigen hok

Er zijn donderdagavond 28 duiven de mand in gegaan naar Mantes la Jolie 396 km. Zondag werden ze om 8.00 uur gelost met een nnw wind. Daar afdeling 7 , 8 en 9 gelijk los gaan was de verwachting dat de hoogste snelheden aan de oostkant van Nederland zaten en dit was ook zo. Hier kwamen praktisch alle duiven uit het oosten , de eerste kwam als één van de weinige uit de goede hoek. De eerste arriveerde net voor enen , op de display stond 12.59.49 goed voor de tweede in de club en de 13e in de regio tegen 1265 duiven. Even later twee gelijk de eerste ging om 13.01.08 naar binnen de andere draaide nog een paar rondjes en was 43 seconden later ook in het hok. De gehele uitslag kunt u zien rechts op de blog bij prestaties.
Vrijdagavond viel het niet mee om nog wat oude duiven op te schalleren voor de derde natour vlucht uit st Quentin 256 km. Er zijn 8 doffers , 1 duivin en 1 jong dat 3 weken geleden gewond terug kwam mee. Dus maar een klein clubje , de rest ruien vanwege het warme weer goed en dat is natuurlijk een goed teken. Laat ze nu maar lekker ruien en uit rusten van het vreemde vliegjaar 2013. Koud , nat , heet we hebben alle weer gehad dit jaar. Laten we hopen dat we volgend jaar een jaar met goed weer en mooie vluchten krijgen. In st Quentin zijn ze om 13.00 uur gelost , volgens de site van de afdeling bleven er een groep duiven op de losplaats hangen. Geen goed vertrek ,  dat betekend meestal niet veel goeds. De snelheden van de eerste duiven was maar net boven de 1100 meter en er zaten hele gaten tussen de aankomsten. Die van mij bleven zeker ook op de losplaats hangen want ze waren niet erg vroeg. In de club staat het concours 48 minuten open. Met afslaan om 19 uur waren er nog veel onderweg. Bij mezelf kwam de 9e om 18.00 uur. De laatste zat zondagmorgen vroeg weer in het hok. In de club stonden er vijf in de uitslag te beginnen met de 19e in de regio werd begonnen met de 76e tegen 2131 duiven. Naar ik verneem zijn zaterdagavond en zondagmorgen de meeste weer terug gekomen. Komend weekend een natour vlucht uit Morlincourt 292 km. Of er mee gaan , eerst maar eens kijken hoe de duiven er uit zien vanwege de rui en kijken wat het weer gaat doen.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten