Translate,Home

zondag 8 februari 2015

weekbabbel 8 - 15 februari 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                                Vlieghok 
Vragen

Kreeg vragen naar aanleiding van de vorige babbel over de evacuatie van 20 jaar geleden. Men vroeg zich af hoe hoog komt het water dan te staan bij jullie. Je kan dit zelf bekijken op de site www.overstroomik.nl  Op de boerderij aan de Bloklandweg in Herwijnen zou 5 meter komen te staan,  net als in Vuren en Gorinchem afslag oost. Waar we nu wonen zou 5,5 meter komen te staan , ongeveer het laagste punt van de Tielerwaard. Laten we hopen dat we altijd droge voeten houden. Ook mails gehad dat er mooie jongen waren gekweekt , bedankt vind ik zelf namelijk ook. Als ze het tijdens de vluchten ook maar laten zien. Liever een lelijke die hard vliegt dan een mooie die amper thuis kan komen.
Deze week een midweek voetbal programma en veel top ploegen lieten punten liggen. Denk dat er niet veel topploegen zijn , PSV verliest de minste punten. Maar goed als ze zelf maar denken dat ze goed spelen. Veel duivenliefhebbers denken in de winter ook de beste te hebben. Na enkele weken vliegen staan er veel weer met beide benen op de grond. Nogal wat voetbal wedstrijden worden beslist door de scheidsrechter(s). Heracles was deze week keer de duppe , zij kunnen best wat punten gebruiken. Achteraf zou men Heracles 2 punten er bij moeten geven en de tegenpartij zou die ene punt mogen houden. Met een zware overtreding die niet is bestraft wordt soms achteraf gestraft nav de beelden. Misschien een rare gedachte dit maar ach ,  je denkt wel eens wat. Komend weekend is het weer een schaatsweekend. Eens kijken hoe de Hollanders het er van afbrengen.    

Op eigen hok

Heel de week best koud geweest. Een vrijdag wel heel de dag zon en temperaturen net boven het vriespunt. Toch om een uur of elf het dak op gegaan om te kijken hoe de nokvorsten vast zaten. Het was uit te houden , ik zat een beetje uit de wind en in de zon , niet dat het erg warm was. Heb de ruiter zoals ze de plank noemen er uit gekregen en de pannen vast geschroefd aan een panlat. Om de 80 cm de panlat vast gezet aan een spantje. Nu maar hopen dat het genoeg is bij een storm , zo niet dan vliegen ze eraf , maar daar ga ik niet vanuit.
De vliegduiven zitten te broeden en nu wel iedere morgen de vloer schoonmaken. Als ze van het nest afkomen en een hoopje loslaten dit gelijk maar opruimen. Er zijn wel enkele eieren gesneuveld. Twee koppels moet ik nog steeds om de beurt loslaten , alleen met voeren komen ze gelijk los en blijf ik er even bij tot er één koppel in de bak zit en sluit deze op. Als alle duiven zijn gevoerd gaat het andere koppel vast zodat dit ook kunnen drinken. Deze twee koppels zitten op eieren en ik wil in principe van alle twee de jongen behouden. Dan maar een poosje werk om ze om beurten op te sluiten. Misschien komt er wel een kampioentje uit , zou wel mooi zijn toch.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten