Translate,Home

zondag 20 januari 2013

weekbabbel 20 - 27 januari

                                   

                                           
Geef mij maar duiven
 
Zal het maar niet hebben over het wielrennen of over de Elfstedentocht daar wordt deze dagen al zo veel over gesproken , je kan de tv niet aanzetten of ze hebben het daar over. Daarom maar gewoon verder met het wekelijkse weekbabbeltje zoals u van mij gewend bent , eigenlijk niks spannends.
Vorige week kon ik de foto niet uploaden zoals ik gewend was , nu nogmaals deze foto van een dochter van Arno en Shakira die bij Henk Simonsz zit. Het is een super mooie duivin , ik hoop dat ze net zo gaat kweken als haar moeder Shakira. Uiterlijk lijkt ze sprekend op haar moeder of dit al een goed teken is …… maar enkele jaren afwachten voordat we het weten. Maar dat moeten we allemaal als we gaan kweken …. afwachten wat voor jongen er dit jaar uitkomen. Als er vorig jaar uit een bepaald koppel goeie zijn gekomen is het nu niet automatisch dat er dit jaar weer goeie uit komen. Een enkel koppel blijft op elkaar maar de meeste worden omgekoppeld. Er zitten nu ook gekweekte zomer jongen 2012 uit de duiven van Henk Simonsz die hij heeft gehaald bij Combinatie Hermans – v d Branden. Alle uit de topduiven die ze daar hebben zitten. Ben heel benieuwd wat de jongen hier uit gaan doen dit jaar. Bij de oude zitten er gekruist met eigen duiven en daar heb ik wel vertrouwen in , dus nog even afwachten.
Op duivennet staat bij de Julianabode Gorinchem een zomerjong van mij , koop 21. John Hauser en Gerrit Krijgsman hebben hem uitgezocht , het is een mooie blauwe duif , licht wel een doffer. Hij is klaar voor de kweek , u kan er gelijk jongen uit halen. Veel top liefhebbers hebben een bon of een jong geschonken aan deze vereniging. Doe er uw voordeel mee en bemachtig iets waar u wat in ziet.
 
Op eigen hok
 
In 14 dagen tijd zaten ze op drie na op eieren dus dat valt niet tegen. Dit ook omdat de duivinnen niet bijgelicht waren daar ze in een ren zaten waar geen licht is. Enkele duivinnetjes van augustus 2012 en Shakira moeten nog leggen. De eerste keer moet Shakira elk jaar opgang komen en leg altijd wel wat later dus dat zal dit jaar ook wel het geval zijn. Ben dit al gewend dus maak ik me niet te ongerust. Nu maar hopen dat de eieren goed zijn , heb ze niet weg gehaald. We zitten hier in Lingewaal waar Heukelum ook ondervalt , hier deze week wel het koudste plekje van Nederland. Het kwik daalde tot - 18,5 graden en in de middag maximaal  - 7,0 graden. Een heel gedoe met de waterbakken 2x per dag bevroren. Heb gelukkig dubbele bakken , de ijsbakken gaan naar de schuur , de lege weer water in doen met een gieter waar ik wat warm water bij heb gedaan zodat het niet te snel bevriest. Wel één voordeel , hoef niet te krabben anders kan je de vloer kapot krabben daar het vast gevroren zit. De weduwnaars kort zijn nog niet gekoppeld laat eerst de kou maar over zijn. Je moet weleens wat bijstellen en dat doen we dan ook maar. Ook zitten de overnacht duiven nog bij elkaar , met dit koude weer hebben ze toch geen paar neigingen. Wel zitten ze lekker dicht naast elkaar , gezellig toch. Dus als het wat warmer wordt is het gelijk weer wat drukker dan kunnen de doffers kort gekoppeld worden. Ook kunnen dan de overnacht duiven van elkaar gehaald worden. We laten het weer maar over ons heen komen zoals het komt. Mocht u gaan schaatsen wees voorzichtig het is op veel plaatsen nog levens gevaarlijk.
 
Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan de weekbabbel en andere zaken bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten