Translate,Home

zondag 21 juni 2015

weekbabbel 21 - 28 juni 2015

               Ad de JONG  - HEUKELUM

                                2013-1237244 zoon Special Henk x Shakira

Kwakkelen

Met het weer is het nog steeds kwakkelen , dan weer een paar dagen warm en dan weer koud. Terwijl ik dit zondagmorgen 11.00 uur type regent het hier flink. Voorbije week heeft het in het oosten van het land nog een paar nachten wat gevroren , niet hard maar toch. Lekker is het niet. Vrijdagavond met het laden van de duiven heel koud , meestal wordt er veel gemolken maar na even buiten te hebben gestaan zocht menigeen de auto weer op om wat warmer te zitten. En dat met de langste dag … brrr. Zuidholland heeft de eerste jonge duiven vlucht gehad vanuit Duffel. Komende week zullen er weer enkele afdelingen starten. Onze afdeling loopt weer achter de NPO aan en start pas op 25 juli. Veel te laat , je zal mee maken dat het dan zomer wordt. Gebeurd meer dat er eind juli en augustus hitte golven komen. En dan moet het programma aangepast worden of zelfs vluchten worden afgelast. Laten we hopen dat het dit jaar niet zo ver komt. Ook de natour en de jonge duiven vluchten gelijk starten en gelijk los , waardeloos. Als je ook alle oude duiven op de natour speelt en ze komen gelijk dan is het feest op het dak als de doffers achter de jongen aan gaan. Als je alles mee geeft zijn er die 2 x naar de club moeten rijden. En dan nog maar niet praten over de onkosten die betaald dienen te worden. Nee , geef mij maar het programma van 15 jaar geleden. Zodat de jongen eerder starten en ze afstand kunnen maken en 5 natour vluchten met 400 km als verste. Ben misschien wel ouderwets maar toen had je toch een mooi programma.
Diegene die het nog niet weten de Teletekst vluchten staan weer bij de SBS6. Kijk op pagina 862 waar de gesponserde Teletekst vluchten staan. Veel wordt er over gepraat en de liefhebbers zijn er blij mee. Zo kan je zien dat NPO bestuur en kiesmannen de plank volledig hebben mis geslagen.

Op eigen hok

Dinsdag zijn 5 duiven mee gegaan naar Aurillac 795 km waar ze vrijdagmiddag om 13.00 uur zijn gelost. Had vrijdagavond op Pipa gekeken naar de eerst meldingen van Pau , de snelheid was niet zo hoog. Dacht daarom ook dat Aurillac wel een pittig vluchtje zou worden. De eersten lieten op zich wachten want het was minder makkelijk dan gedacht. Maar toen ze begonnen te vallen ging het aardig snel , 1 op 3 waren de prijzen om 13.30 uur verdiend. Had zelf één jaarling in de prijzen en er waren er drie thuis. Deze mogen misschien op 31 juli weer mee naar Bergerac. Mogelijk tussen door met goed weer nog een keer naar Maxence 333 km.
Ook hadden we Bourges 563 km zat hierop niet te vroeg maar in de club nog 5 van de 9 in de uitslag. Het was ook een pittige vlucht maar alles was toch snel weer terug. We hadden ook nog st Quentin 256 km en hier kwam als eerste een jaarling die van Blois bij Falco Ebben was binnen gelopen. Hij heeft rust gehad en nu als eerste in de klok. Van de 20 incl. 7 zomerdoffers en 3 herintreders maar 4 in de uitslag , dus niet best. Nog wel 2 van de mooiste zomerdoffertjes onderweg. Een vluchtdag om snel te vergeten. Komend weekend staat er gelukkig maar één vlucht op het programma (Maxence) zodat we weer wat bij kunnen komen van dit drukke weekje.
Maandag komt Ko de duivendokter de jongen enten tegen paramixo. Ko komt in de loop van de middag zodat we ze in de morgen in de manden kunnen doen. Zo is het enten snel gedaan en dan doen we ze gelijk in de grote manden. Als het weer goed is dinsdagmorgen kunnen we ze misschien met goed weer een stukje wegbrengen. En anders maar voor het hok loslaten , wil niet te veel risico lopen want er zitten mooie jongen bij en wil ze graag behouden zodat ze zich kunnen bewijzen op de vluchten. We zullen zien hoe het gaat deze week.
Goed gezondheid en hou je haaks.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten