Translate,Home

zondag 23 juli 2017

weekbabbel 23 - 30 juli 2017

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                             Zaterdag 22 juli gedeelte van de jongen in hok
Verschillen

Deze tijd kunnen we onder andere naar de EK dames voetbal kijken. Wat hierbij wel op valt is dat na een overtreding de dames opstaan en door gaan. Ze piepen niet zoals de mannen na een overtreding. Er waren leuke wedstrijden bij al heb ik ze niet allemaal gezien. Dames blijken doorzetters en geen piepers te zijn. Je zou de dames met de overnachtliefhebbers kunnen vergelijken. Niet piepen als er nog een paar duiven onderweg zijn. Hoorde trouwens in de club dat voorbije week verschillende overnacht duiven weer terug zijn gekomen waarom dan eerder piepen. Op het veld is nu best wat te vinden en zo zie je als ze zijn opgeknapt dan komen ze weer naar huis. Korte vlucht melkers lijken soms meer op mannen voetballers zij piepen sneller als er s’avonds nog een duif niet thuis is. Gelijk klagen op facebook , app , twitter oid waar ik niet op ben zoals ze dat zeggen. Als de duif dan later terug komt hoor je daar niks meer over. Dus liefhebbers ga niet gelijk zitten klagen op de media want je brengt de mooie duivensport alleen maar in een kwaad daglicht. Niet doen dus dat geklaag , ga er wat mis met je duiven zoek het eerst bij je zelf en geef niet gelijk een ander de schuld.
Satteliet hok

Ron en Dennis van Veggel  noemen zich gekscherend het satelliet hok van mij. Voor het derde jaar hebben ze hier vandaan jongen en mogelijk hebben ze daar een boost van gekregen. Dit jaar vliegen ze super goed. Met duiven van hun zelf , van mij en gekruiste. Enkele toppertjes van hier zijn de 16-674 , 16-687 en de 16-693. Ook dit weekend weer alle eerste prijzen in de club. Een duif van eigen soort had de 9e Chateauroux bij Afdeling 7 en de 11e  Nationaal in sector 3 tegen 11.367 duiven. Super gedaan jongens jammer dat het net geen teletekst is. Maar dat zit er nog wel aan te komen daar in Utrecht.
Op eigen hok

Donderdagavond zijn 8 duiven mee gegaan voor de Nationale vlucht Chateauroux. Het zijn 7 doffers en één duivin. De duivin was dit jaar non maar enkele weken geleden was ze wat laat en was ze het weduwnaars hok binnen gelopen toen ik de klok was afslaan. Nu vertikte ze na het trainen om naar het nonnen hokje te gaan. Heb ze toen maar bij de jongen gelaten. Ze had daar zo een liefde gevonden. De voorbije weken is ze met de jonge duiven vluchten mee geweest om in het ritme te komen. Vorige week was ze best op tijd maar klokte ik niet zoals ik vorige week schreef. Ze zat nu met inkorven 10 dagen te broeden. Om 13.52 uur kwam een zomerjong 2016 (oude ring) en wist de 6e plaats in de club te behalen. De volgende waren er om 14.05 – 14.10 - 14.20 en 14.42 (duivin). De duiven hadden rode neusdoppen wat er op wijst dat ze best wat regen onderweg hadden gehad. Bij de meeste liefhebbers kwamen ze  traag. Zeg altijd ze komen achter elkaar , alleen zit er tussen de ene en de volgende duif meer tijd tussen. Het seizoen met de oude is bijna voorbij , deze week mogen er 2 mee naar Bergerac overnacht.  De week erop is er nog een dagfond vlucht of er daar mee naar toe gaan eerst nog maar nog eens even bezien. Ik had onlangs al duiven uit gezocht die niet voldeden. Enkele volle manden zijn  naar de poelier gebracht. Zo is het voor de vrouw minder te verzorgen. Zelf nog verre van fit  , na controle bij de huisarts bleek dat na 10 dagen de antibiotica kuur niet heeft geholpen. Longfoto’s laten maken en er zat nog een fikse ontsteking. Eerst de 16 daagse kuur afmaken en donderdag weer voor controle.  Dus de duiven zitten op een zeer laag pitje. We zijn nu al blij als de jongen 1x per dag los komen. Om met de jongen op de natour mee te doen dan zullen ze toch eerst enkele keren weg gebracht moeten worden. We zullen wel zien wat het wordt. Zeker weten dat eigen gezondheid voor de duiven gaat. U allen goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten