Translate,Home

zondag 2 juni 2019

weekbabbel 2 - 9 juni 2019

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                De lucht 29 mei met africhten van de jongen
Op en af

Hier nog steeds kurk droog wel voorbije week 5 mm regen gehad maar dat is een druppel op een gloeiende plaat. Woensdagmorgen op veel plaatsen vorst aan de grond en dan nu zouden de temperaturen vandaag (zondag) plaatselijk boven de 30 graden uit komen. Niet goed die grote temperatuur verschillen voor mens en dier. Gelukkig was het donderdagmiddag al boven de 23 graden in het hok dus konden ze alvast wat aan de warmte wennen. Duiven kunnen best tegen warmte als ze maar goed te drinken hebben / krijgen. Daar zorgen wij duivenliefhebbers natuurlijk wel voor. Hopelijk krijgen we een tijdje standvastig weer met als het aan mij ligt temperaturen tussen 20 en 25 graden met zon en in de nacht af en toe een buitje. Ja , we weten het wel maar we kunnen er gelukkig niks aan doen. We zullen het ermee moeten doen. Met het africhten van de jongen ben ik er 3 kwijt geraakt. Er is er één opgehaald bij Huib v Driel in Arkel en één bij Piet v d Vliet in Vuren. Dus al met al valt het nog mee als je zo hier en daar de berichten lees. Vandaag met al vroeg warm en een zuidoosten wind durf ik het niet aan om met de jongen op pad te gaan. Misschien ben ik wel te bang. Ik hoop volgend jaar nog mee te doen en dan wil ik graag zelf kunnen selecteren en dan moeten er wel voldoende overblijven.
Op eigen hok

Voorbije dinsdag zijn de 5 oude overnacht duiven mee gegaan naar Limoges. Dit ook omdat men zuidwesten wind voorspelde en het niet moeilijk  zou worden. Ik hoopte dat ze gelijk hadden. Maar ja je weet nooit. Vorige week met Salbris zou het ook goed zijn op zaterdag maar ze kregen een flinke bak water over zich heen in België en Frankrijk. Gelukkig waren de verliezen minimaal. De Limoges duiven zijn  vrijdag om 14.30 uur gelost. Toch zijn er in de nacht thuis gekomen , de vlucht verliep trager dan gedacht. In de club geen nachtvliegers . De eerste was er om 8.44 en de laatste prijs was om 11.58 weer binnen. De 673 had de 8e in de club en zijn duivin kwam net over 12 uur. Later bleek dat ze in de middag een ei heeft gelegen. Ze zaten op totaal weduwschap. Rond 16 uur kwam een duivin die gewond was aan de vleugel en aan één kant haar broek kwijt was. Hoorde in de club dat er meer gewonde duiven waren. Haar nestgenoot kwam in het begin van de avond. Er is nog 1 doffer onderweg. Zo het er nu uit ziet heb ik geen duiven voor st Vincent.
Vrijdagavond zijn er 28 mee gegaan naar Maxence. Ook de overnacht jaarlingen zijn mee geweest voor een africhting. Enkele duivinnen en de eerste doffer van Salbris van vorige week waren ook mee. Sommigen blijven een weekje thuis zodat ze op 8 juni Bourges een eerlijke kans hebben op een prijs(je).  Het zijn geen machines zoals sommige weleens denken. De ruim 12.000 Maxence duiven van afdeling 7 zijn om 7.45 uur gelost. Er waren in begin nog al verschillen in aankomsten. De vlucht staat in de club 40 minuten open. Men klaagde dat bijna alle duiven verkeerd kwamen. Zit je op de kortere afstand dan moet je geluk hebben dat ze niet zijn door gegaan. De 16 overnacht duiven kwamen alle te laat , wel alle terug. Van de korte vlucht duiven staan er nog 8 in de club uitslag. In de regio en afdeling kom je helemaal nergens. Een weekend wat vluchten betreft om gauw te vergeten voor mij althans. Volgend weekend voor de oude Bourges en Lessines en voor de jongen de eerste africhting uit Meer ook op zaterdag.  Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                    http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten