Translate,Home

zondag 26 januari 2020

weekbabbel 26 januari - 2 februari 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                  Christian v d Wetering kreeg de felicitaties
Kampioenen

Gisterenmiddag was er de kampioenshuldiging van Afdeling 7 in de Schildkamp in Asperen. De happening begon om 16.00 uur. De vele kampioenen en winnaars van de duifkampioenen werden gehuldigd. Dit alles was te volgen op een groot scherm , mooi geregeld. J den Hartog & zn werd Keizer Generaal alle vluchten en Team Hooymans NL werd Keizer Snelheid 2019. Er was zoals we gewend zijn een heerlijk buffet en later op de avond ook nog heerlijk ijs. Dus voor de inwendige mens was het prima geregeld. Om 21.00 waren we weer thuis en hadden nog een halve avond voor ons. Een heel verschil met vroeger toen het om 20 uur begon en je om 2 uur de deur op slot deed. Maar ja , met zoveel oudere liefhebbers is het zo misschien ook wel lekker. Helaas waren toch veel liefhebbers die bij de eerste 10 stonden niet aanwezig , wel jammer voor de organisatie. Als je bij de eerste 10 staat in de Afdeling is dat een top prestatie van je duiven. Je probeert als liefhebber je duiven 365 dagen (dit jaar 366) zo goed mogelijk te verzorgen. En haal dan indien mogelijk de prijs op die ze hebben verdiend. In verschillende landen is weer vogelgriep geconstateerd door trekvogels. Hopelijk komt het niet in Nederland , België en Frankrijk. Het is dit jaar erg vroeg en dat komt mogelijk doordat het geen winter is in Europa. Hopelijk hebben we er over 2 maanden en met de vluchten geen last van.
Op eigen hok

Heel de week koud geweest maar dat heeft u zelf ook wel gemerkt. In het hok is het in de morgen maar 3 a 4 graden. Door de mist en bewolking is het overdag maar een paar graden hoger. Heb de verwarmingsplaten niet aan dat zult u begrijpen. Overdag staan de ramen open. Ondanks de kou groeien de jongen goed en de meeste hebben een ringetje om. Nu ze op jongen zitten wordt er wel wat meer gedronken. Ik ga nu na het middaguur nog een keer wat eten geven zodat ze nog een keer extra kunnen voeren. Wil er niet te veel voer in zetten want bij de oude vliegers ook muizen in het piepschuim dat onder de vloer ligt. In alle hokken is het piepschuim en dupanel eruit gehaald. Heb enkele klemmetjes waar ik een korrel maïs op leg , zo heb ik er in de schuur wel 20 gevangen. Hoop ze in het hok ook snel weg te hebben. Muizengif is met duiven in het hok geen optie , je weet niet waar ze het heen slepen. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten