Translate,Home

zondag 15 juli 2012

Weekbabbel 8 - 15 juli 2012


Olympiade racen

De Olympiade in Londen komt steeds dichterbij , zo ook de olympiade racen voor duiven , geregeld kan je lezen dat je bonnen kunt kopen om mee te doen. Bij ons in de club is er geen animo om mee te doen. Ik heb nog nergens gezien hoeveel van die bonnen er besteld zijn , misschien heb ik er over heen gelezen. Ik denk dat de meeste liefhebbers niet op zulke vluchten zitten te wachten. Een handje vol topmelkers die niet op een paar eurotjes hoeven te kijken zullen wel duiven zetten zodat ze naam kunnen maken op één van deze vluchten.
Wat veel liefhebbers in het zuiden en midden van het land wel graag terug zouden willen zien zijn de drie prestatie vluchten voor de jongen. U begrijpt wel welke vluchten ik bedoel , Orleans , Bourges en Chateauroux. Van deze vluchten kwam praktisch alles naar huis. Dat kan je tegenwoordig niet van de africhtingen en korte vluchten zeggen. Waarom hierop verliezen zijn is een raadsel. De medische begeleiding is beter dan vroeger , de duiven zijn sneller dan vroeger ook door het kweken. Je kweekt immers van je beste duiven jongen en dan hopen dat deze de goede genen mee krijgen van de ouders. Wat concours duur betreft vroeger telde ik voor iedere 10 km 1 minuut concours duur , dan was het een snelle vlucht. Nu met goed weer is gaat het veel sneller. Tegenwoordig veel vluchten met wind mee , dit zorgt ervoor dat als het eens kopwind is dat veel duiven het moeilijk hebben en door de mand vallen. Door ze als jong de drie voornoemde vluchten te laten vliegen krijgen de jongen meer uithoudingsvermogen en daar hebben ze later veel profijt van denk ik. Maar ach , ik ben maar een tobber uit Heukelum.

Op eigen hok

Dinsdagavond zijn er 4 mee gegaan naar Albi. Het zijn 2 overnachtduiven die naar Aurillac waren geweest verder 1 weduwnaar kort en 1 non. Deze laatste 2 kwamen van de eerste dagfond vlucht Salbris de volgende morgen. Deze hebben dus al eens overnacht vandaar dat ze het nu nog een keer mogen proberen. De duiven zijn vrijdagmiddag 14 uur gelost volgens de site van Afdeling 7 met een zwakke zuiden wind. Ze zagen er alle vier goed uit maar dat zeg nog niet alles , de wil moet er zijn om naar huis te komen. Als je op buienradar vrijdagmiddag al die regen en onweersbuien zie boven Frankrijk dan komt er wel wat geluk bij kijken denk ik zo.
Ik had ze wegens de vele buien in Frankrijk niet zo vroeg verwacht , toen ik uit bed kwam was er één , hok dicht klok niet aan. De doffer bleef nog een poosje op het dak in de veren pikken voordat hij naar binnen ging. Eigen schuld dikke bult als je aan zo’n vlucht mee doe moet je maar op je post zijn. Hij had nog de 6e in de club en de 50e  in de regio dus het valt niet tegen. De doffer was Poul die 10e Nationaal Blois had gevlogen dus een dagfond doffer. Veel later kwam nog een overnacht doffer , nog twee te gaan.

Op donderdagavond zijn 5 weduwnaars en 5 nonnen naar de dagfond vlucht Bourges 563 km gegaan. Zaterdag gingen ze er vroeg uit (6.45 uur) met een zuidzuidoosten wind. Toen ik de weduwduivinnen van de Nanteuil duiven eraf had gehaald keek in bij de nonnen in het hok en er zaten er reeds twee binnen. Deze niet aan zien komen , op de display stond de 0-302 als eerste op 12.29.05 en de 8-630 was om 12.32.09 naar binnen gelopen. In de club is dit prijs 2 en 3 . Ze kwamen best vlot van de 10 staan er overal 7 in de uitslag , dus over deze vlucht wel tevreden.

Op vrijdagavond mochten er 16 mee naar de laatste midfond vlucht van 2012. Er gingen 14 weduwnaars en 2 nonnen mee naar toe. In de club was het bedroevend maar 99 duiven in concours en ook nu gingen er nog vrachtduiven mee. Nadat ze ook om 6.45 uur waren gelost , kwam Drinkbakkie als eerste uit het noordwesten terug. Door de herrie bij de buren beef die 2 – 3 minuten vliegen eer hij naar binnen ging en hierdoor verspeelde hij de eerste in de club nu werd het de tweede. Redelijk vlot waren er drie en toen was het 10 minuten wachten voordat er weer naar binnen gingen. Ik dacht dat ze perfect waren misschien wel te goed , nu werd het een miserabele uitslag met maar drie in de prijzen en geen getekende duiven.
In de uitslag van Afdeling 7 zuid staan er 8 in de uitslag. Zal er niet minder om slapen maar wel jammer natuurlijk , voor mij althans.
De oude duiven vluchten zitten er weer bijna op 21 juli de laatste dagfond vlucht Chateauroux en 27 juli nog een overnacht vlucht Cahors.

Na dit drukke weekend mogen de jongen maandagavond als het goed weer is mee voor hun tweede africhtingsvlucht. Dit keer st Job in het Goor 67 km en dan vrijdagavond in manden voor de eerste klokvlucht. Laten we hopen dat de jongen mooi weer hebben , al ziet het er voor deze week nog niet al te best uit. We hopen op mooie vluchten met niet alleen wind van achter want dat hebben we dit jaar al genoeg gehad.Geen opmerkingen:

Een reactie posten