Translate,Home

zondag 4 november 2012

weekbabbel 4 - 11 november

Donkere dagen in november

   Lekkere warmte

Nu het weer vroeg donker is zijn het weer lange avonden wel lekker met de houtkachel aan. Dit geeft een heerlijke warmte heel anders dan de centrale verwarming. Op één van deze avonden heb ik de duiven , ze staan in het programma van Compuclub , in exel gezet dat is makkelijk met koppelen om te schuiven. Links staan de doffers en rechts de duivinnen en dan schuiven welke het beste bij elkaar zouden passen. Niet dat dat in één keer klaar is want eer dat ze gekoppeld worden zal het nog wel enkele keren veranderd worden. Bij de Compuclub kan je dan kijken naar de proforma stamboom van de toekomstige jongen uit dit bedachte koppel. Weer een leuke bezigheid voor de avonden. De kwekers zitten hier in kweekboxen waar ze gemakkelijk over gekoppeld kunnen worden , een andere duivin geven is zo gepiept. Ook het voordeel van een kweekbox is dat je voor 100% weet dat de jongen ook uit het koppel komt dat er in zit.
Een tip , als een doffer te gek doet naar een duivin moet je wel zorgen dat de duivin even weg kan vluchten voordat hij in de kop van de duivin gaat pikken. Daarom hangt in iedere kweekbox een kapelletje waar ze dan op kan vluchten en er rustig op kan gaan zitten.
 
Op eigen hok
 
Voorbije week hebben we hier enkele aardige dagen gehad. Op woensdag zijn de doffers kort en nonnen weer lekker in de ren in bad geweest. Iets waar ze graag gebruik van maken. Nu ze niet meer los komen zullen de duiven wel iets te zwaar worden maar dat vind ik niet zo erg. Niet dat het van die vette kippen moeten worden want dat is ook niet goed denk ik zo. Als ze eenmaal gekoppeld zijn is het mochten ze wat te zwaar zijn er zo weer af.
De overnacht jongen zijn voorbije week 3x los geweest en gelukkig alle nog aanwezig. Deze zaten al op eieren (kunst) want ik wilde er geen jongen meer van. De eieren en de broedschalen heb ik nu weggenomen , ze zitten nog wel een tijdje bij elkaar dit is ook makkelijker met het loslaten. Ze gaan later wel een keer van elkaar , ze zullen waarschijnlijk in april gekoppeld worden. Op welke vluchten ze meegaan zal ik tegen die tijd wel zien. Eerst van de lente maar eens kijken hoeveel er van zijn over blijven.
 
Bonnen voor een jonge duif
 
Een bon staat bij Duivenvlucht bon 64 , bieden kan tot 11 november 21.00 uur.           
U moet kijken bij www.bonnenverkoop.nl en dan bij Duivenvlucht.
 
Ook staat er een bon bij Fondclub IJsselstreek , bieden tot 15 november 22.00 uur.
U moet voor deze bon kijken bij www.fond-krant.nl
Wilt u wat halen in Heukelum , grijp uw kans.
 
Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan de weekbabbel en andere zaken bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten