Translate,Home

zondag 1 december 2013

weekbabbel 1 - 8 december 2013

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                         Ieder koppel in aparte kweekbox 

Nieuw bedrijf

Ondanks de terugloop van de duivensport is er toch iemand die een bedrijf begint dat wat voor de duivensport kan betekenen. Zag toevallig op het Praathuis dat Marco Zandvoort in november 2013 is gestart met zijn eigen timmerbedrijf. Hij maakt zelf alle toebehoren voor in het duivenhok zoals broedbakken , duivinnenkasten , schapjes , eetbakken. Heb op zijn site gekeken en wat hij maakt ziet er top uit. De kantjes netjes afgerond en gelijk de prijzen erbij. Beetje reclame mag wel voor zo’n jonge gast die zijn eigen timmerbedrijf opstart. Nee ,  ik kan Marco niet , nog niet. Kijk gerust eens op zijn nieuwe site  http://www.mazati.nl  Marco namens mij veel succes toegewenst met je bedrijf.

Deze week is de Sint jarig , de kleinkinderen zijn er helemaal vol van. Altijd leuk als ze een kadotje uitpakken en er blij mee zijn. Soms vinden ze het mooiste kadotje iets van een kwartje. Het hoeven altijd geen grote dingen te zijn hoor. Het is net als wat men altijd zegt alles waar te voor staat is niet goed behalve tevreden. En dat zijn ze wel nadat ze alles hebben uitgepakt , mooi toch.

Het Spoor is weer in de bus gevallen en hier staan de laatste weken 2 schrijvers in die ik graag lees.
Het is good old Steven van Bremen met Spoorzoekers over de kweek en alles wat met duiven te maken heeft. Nog een nieuwe schrijver Hans Stephanus hij schrijft een interessant verhaal over waar blijven onze jonge duiven. Ook in de Duif gaat vriend Henk Simonsz als nieuwe schrijver zijn licht op de duivensport weer geven. Mooi eerste stuk met enkele foto’s erbij , altijd leuk. Allen succes met uw rubriek. Ik denk wel dat wij als lezers er wel wat van op kunnen steken en dat is ook wel de bedoeling als je een krantje lees. Je neem geen krantje om er de kachel mee aan te maken toch.

Op eigen hok

Bij buienradar kan je 14 dagen de weersvoorspelling vooruit kijken en …. geen erge kou. Dus de kwekers maar bij elkaar gedaan. De meeste zaten al een half jaartje gescheiden. Heb ze een week bijgelicht van 7.00 tot 22.00 uur. Alle koppels zitten in kweekboxen zoals u inmiddels wel weet. In zo’n bak gaat het koppelen snel en gemakkelijk. Op papier waren ze gekoppeld en dan is het alleen de doffer en de duivin in een bak zetten. Wel een schapje er in zodat de duivin even kan vluchten als de doffer te gek doet. Ze zijn meestal gauw aan elkaar gewend. Nu is het geduldig wachten op de eerste eieren. De vlieg duiven moeten tot net voor de kerst wachten op hun bruiloft. Wel gaat een week van te voren het licht aan van 7.00 tot 20.00 uur dus iets korter , dit ivb met eventueel eerder stoten van de pennen.
Deze week zijn ze maandag met zonnig weer in bad geweest , ze zijn deze week niet los geweest. Dus een rustig weekje ook voor de baas. Omdat het nu niet vriest heb ik de vlieg duiven alvast een geel kuur gegeven. Als ze op eieren zitten vriest het misschien of ik vergeet het weer te doen daarom nu alvast gedaan. Natuurlijk zijn ook de duivinnen meegenomen zodat ze schoon kunnen gaan kweken.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten