Translate,Home

zondag 2 februari 2014

weekbabbel 2 - 9 februari 2014

             AD de JONG  -  HEUKELUM
Nieuwe woonst voor de duivinnen.                           

Duivinnenbak geplaatst.

Deze week heeft Marco Zandvoort de nieuwe duivinnenbakken gebracht. Ze zien er keurig uit echt vakwerk. Ze zijn wat van de grond in het hok gezet en van boven een plaatje gemaakt zodat ze er niet boven op gaan zitten. Er zit een deur voor met aparte klepjes zodat je er altijd een duivin in of uit kan halen. De deur kan ook helemaal open gezet worden. Ben er heel blij mee , door de goede kwaliteit gaat het mijn tijd wel mee. Wil u bekijken wat Marco allemaal maakt kijk dan op zijn site www.mazati.nl  echt vakwerk wat hij maakt. Eigenlijk zonde om er duiven in te doen nu het nieuw en schoon is.

Vrijdagavond was weer de Voice Kids , wat een talent is er in Nederland. Eén sprong er voor mij uit en dat was Ayoub. Kreeg er kippenvel van wat kan die jongen prachtig zingen , dit wordt , nee dit is nu al een topper … geweldig. Ben nu al benieuwd naar de volgende rondes.
Deze week beginnen ook de Olympische winterspelen in Totsji , maar hopen dat het daar allemaal rustig verloopt. Laten we hopen dat we veel mooie sport te zien krijgen en natuurlijk voor “ ons “ Hollanders veel medailles. Als u in de gelegenheid ben , veel kijk plezier.

Op eigen hok

Deze week al de eerste pennetjes bij de jongen gevonden , ze zijn net een maand oud en nu al gegooid. Ook de laatste dagen komen er al veertjes los , is allemaal wel heel erg snel. De pennetjes zijn maar amper aangegroeid en nu er al weer uit. Een teken dat ze gezond zijn zullen we maar zeggen. Wil er bij zeggen dat ze nog niet worden verduisterd maar dat hoeft nu natuurlijk ook nog niet , tenminste dat denk ik. Meestal ga ik verduisteren als de klok naar zomertijd gaat dus het laatste weekend van maart. Als ze blijven door stoten hebben sommigen dan al wel een paar pennen gegooid. Ze hebben de voorbije week in de middag op de klep in het rennetje gezeten. Konden ze mooi de omgeving bekijken en de roofvogels langs zien komen. Bij de weduwnaars zijn de jongen geringd , meestal liet ik de duivin bij de jongen zitten. Ik denk er over om dit jaar de doffer bij het jong te laten. Vanwege het zachte weer beginnen ze nu al weer te drijven als gekken. Door de doffers het jong groot te laten brengen worden ze misschien nog wat bakvaster en doen ze op de vluchten hun best om snel thuis te zijn. Tenminste daar gaat het spelletje toch om. Heb het dit jaar ook wat anders gedaan dit om wat minder duiven te hebben. De 15 nonnen die voor 2014 klaar zaten zijn gekoppeld aan het eerste hok met 15 doffers zodoende dus dit jaar op totaal weduwschap. Het tweede hok waar er 12 in zitten inclusief 3 late ( deze 3 zijn de dam nog niet af geweest ) gaan gewoon op weduwschap daar met deze duivinnen niet wordt gevlogen.  

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten