Translate,Home

zondag 24 augustus 2014

weekbabbel 24 - 31 augustus 2014

                Ad de JONG  -  HEUKELUM

                         Na 4 weken weer terug , eerst even apart in de mand.

Wisselvallige zomer 

Nu half augustus kan het mooi weer zijn maar dit jaar gaat het van het ene in het andere uiterste. Nu de voorbije week koud en vele buien die over Nederland heen kwamen. Vind er zelf niet zoveel aan en dit zullen velen van u met me eens zijn. Voor de duiven is het ook niet best. Hier zouden we dinsdag een africhting hebben maar deze is een dag verzet. Woensdag een africhting en dan vrijdag weer de mand durfde het niet aan vanwege mogelijke buien en de kou , dus een woensdag over geslagen. Je ben al blij als je ze tussen de buien door even los kan laten. Ik hou er niet zo van als ze met deze kou in de regen vliegen. Zijn ze los en wordt het weer donker dan indien mogelijk snel naar binnen. Ik denk dat ze met temperaturen van 15 graden en regen er niet beter van worden. Sommigen laten ze altijd los weer of geen weer en dat moet ieder voor zich zelf weten.
Voorbije dinsdag is de eindrace van de België Masters vervlogen , het is een hele happening. Het werd een pittig vluchtje. Je zie op dit soort vluchten dat de duiven die op de eerdere vluchten goed kwamen nu niet vroeg waren. Mooi is het dat je de race via internet kon volgen en ik kan me indenken als je zelf duiven mee heb dat je er graag bij wil zijn. Lijkt me reuze spannend als de eerste duiven er aan komen. Je bloed gaat sneller stromen en je hart gaat sneller kloppen. Je vraagt je af , zou je eigen duif een goede dag hebben , zou die er bij zitten. Er zijn altijd winnaars en deze zullen uitgebreid in de media komen. Wil niet zeggen dat de winnaars de beste duiven zijn , deze hadden op deze dag het geluk of de motivatie om snel thuis te zijn.   

Op eigen hok

Donderdag zijn 25 jongen mee gegaan naar st Quentin 256 km. Vanwege buien konden ze zaterdag om 12 uur de lucht in. Een goede beslissing om geduld te hebben met lossen , in 20 minuten waren de prijzen bij 1 : 4 er uit. Om 15.02 zat hier de eerste in de klok , dit was plaats 6 in de club. Toch kwamen ze niet erg vlot , er stonden er 6  in de uitslag. In de regio staan er 4 op papier , de eerste was 25e tegen 2561 duiven. Zaterdagavond miste ik de bovenste van de lijst nog , zondagmorgen zat hij om 9 uur ook in het hok. Vrijdagavond gingen 9 oude doffers en 11 jongen naar de eerste natour vlucht Asse Zellik 121 km. Er kwamen twee ouden gelijk uit de goede richting , we hadden nog geen duif zien overkomen en toch stonden ze in de club pas op plaats 14 en 15. Nu zijn ze super gekomen hier in de club , de tweede t/m de elfde plaatsen in de regio waren voor onze leden. Zelf begon ik op de plaatsen 19 en 20 tegen 2256 duiven. In de regio staan er negen van de twintig in de uitslag.

Een mooi voorval was dat zaterdagmorgen 23 augustus er om 10 uur een jong op het hok zat. Naar binnen gelaten en laat dat het doffertje zijn waar op de eerste vlucht bij thuiskomst de sperwer achteraan ging. Had hem al afgeschreven en dat die nu na vier weken weer aanwezig is geweldig. Het is een mooi doffertje waar ik veel in zag. Hij zit nu even apart (zie foto) want je weet niet waar hij die vier weken heeft gezeten. Kijken hoe het verder met hem gaat , of die nog mee kan op de natour , hij krijgt zeker een broedbak volgend jaar. Ben in ieder geval heel blij dat die weer thuis is.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten