Translate,Home

zaterdag 16 augustus 2014

weekbabbel 17 - 24 augustus 2014

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                          Mirjam de jongen aan het voeren.

Prachtig

Wat een prachtige prestatie heeft Dafne Schippers gelopen door de 100 en 200 meter te winnen in Zürich bij de EK atletiek wedstrijden. Het is een herhaling van 1950 toen Fannie Blankers Koen dit presteerde. Zij had 3 gouden medailles en dat kan voor Dafne zondag ook nog gebeuren bij de 4x 100 meter dames. Er zijn nog meer medailles door onze sporters behaald , een top prestatie.
Op de foto is te zien hoe Mirjam geniet als ze de duiven aan het voeren is. Als ze hier is wil ze altijd snel naar de duiven om te voeren maar alles gaat een beetje op tijd en dan eerst maar met broer en zus spelen. Moet haar wel roepen als het zover is natuurlijk. De jonge duiven zijn heel mak en eten uit haar hand een prachtig gezicht , toch. Zolang het kan zal ik daarom wel wat duiven houden als je  zie hoe ze er mee om gaat. De makke  025 had 1 prijsje gevlogen en was vandaag de eerste , zei eerder al dat deze makke altijd mag blijven. Het is een plezier om zo’n duifje te hebben.

Op eigen hok

De jonge duiven zijn maandagavond voor “ straf “ mee geweest naar een africhting Meer. Ze werden om 8.00 uur gelost met een harde zuidwesten wind. Er kwamen 2 koppels vlak achter elkaar maar ze bleven ook weer een kleine 5 minuten vliegen. Mede vanwege de harde wind was het moeilijk om te vallen. In een kwartiertje zaten 31 jongen binnen , de andere acht die waren door gekacheld waren kwamen één voor één. Kneep hem wel even want een doffertje die al 3x vroeg bij huis was moest als enige nog komen. Gelukkig was die er om 10.40 uur ook weer present. Ook waren 8 oude doffers mee voor een test vluchtje. Toen er 20 binnen waren was er maar één oude binnen , de andere gingen buiten achter de jongen aan. Om 8.38 zaten de oude alle acht in het hok. Volgende week dinsdag de tweede africhting met goed weer mogen de oude misschien weer mee.
Vrijdagavond zijn alle 40 jongen mee gegaan naar weer Quievrain 186 km. Ze werden om 9.30 uur gelost wat ik liever later had gedaan. Op buienradar kon je zien dat er een hele buienlijn aankwam waar ze nu precies in terecht zijn gekomen. Hier kan je 3 uur vooruit kijken , dan kan je daaraan mede bepalen hoe laat ze los kunnen. Hier kwamen eerst de jongen die het niet te best hadden gedaan tot nu toe. De jongen die de eerste 3 weken zeer goed kwamen waren alle veel te laat. Je kon aan de neusdoppen wel zien dat ze flink regen hadden gehad. In de middag klaarde het gelukkig goed op zodat de meeste wel weer thuis zijn , hier zijn er nog twee onderweg. De hele week vlogen de jongen super goed , misschien wel te goed en nu mijn “straf “ dat ze dinsdag zijn mee geweest. Dit is nu de slechtste vlucht in jaren , in de club werd begonnen met 48 - 58  en 8 in de prijzen. In de regio nog beroerder hier de eerste op plaats 349 tegen 2820 duiven en maar 4 op papier. Komende week is het al donderdag inkorven voor st Quentin 256 km , dit omdat vrijdag de eerste natour vlucht in de mand mag. De jongen hadden veel eerder moeten beginnen zodat we nu op een 400 kilometer hadden gezeten. Nu zal ik deze week nog wel eens bekijken waar ze eventueel mee naar toe gaan.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten