Translate,Home

zondag 19 juli 2015

weekbabbel 19 - 26 juli 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

Jongen 2015 in hun hok.
Jonge duiven

Verschillende afdelingen zijn al meerdere weken met de jongen aan het vliegen. In onze afdeling moeten we nog beginnen. We hebben nu zondag 19 juli nog geen eens een africhting gehad met de kring. Voorbije week op donderdag mooi weer voor een africhting en daarover heeft afdeling 7 contact gehad met Buwalda.
Zie onderstaand stukje op site afdeling 7.
Uiteraard hebben wij in het voortraject contact gezocht met de heer Buwalda van het NPO. Hier hebben we ook een aantal alternatieven besproken, echter zonder enig succes. Zo is ook gevraagd wat er zou gebeuren indien we inmanden op de dinsdag en, omdat de weersomstandigheden woensdag niet gunstig zijn, de ‘opleervlucht’ uitstellen naar de donderdag. Dit was volgens de heer Buwalda niet mogelijk aangezien omdat er op de donderdag niet gelost mag worden.
U kunt zich indenken wat ons gevoel was toen wij afgelopen donderdag teletekst raadpleegden en moesten constateren dat eerder genoemde regels schijnbaar niet voor Brabant 2000 en de Kuststrook gelden.
Voor meer zie site www.afdeling7.nl

Heb zelf de jongen als verste één keer in Ulvenhout bijna 40 km gehad. Als het weer mee zit zou er maandagavond in gekorfd kunnen worden voor een africhting met de kring uit Meer 45 km. En een vrijdagavond zouden ze dan weer mee mogen voor de eerste klok vlucht , nu weer veranderd in Duffel ( voor vele onder de 100 km wat nodig is voor enkele competities ). Dit jaar dus niet echt een goede voorbereiding voor onze jongen. Met de wagen mee is heel anders dan dat je ze zelf enkele keren weg breng. Laten we hopen dat we in ieder geval mooi vliegweer hebben en houden voor onze jongen en dat ze allemaal weer thuis komen. Wie de jeugd heeft heeft de toekomst en dat heb ik in ieder geval zeker nodig na een belabberd oude duiven seizoen. Maar dat kan mogelijk een andere oorzaak hebben zoals Ad Schaerlaeckens onlangs nog schreef  “eerst moet de liefhebber 100% in orde zijn “ en dat is hier niet altijd het geval. Deze week hebben we weer een overnachting ( doe niet mee ) en voor de jongen een africhting en een klokvlucht. Over een weekje weten we mogelijk al wat meer over de jongen. Er zitten “ denk ik “ belofte volle jongen tussen maar dat denken we natuurlijk allemaal. Maar goed , we maken er het beste van en hopen dat we volgend jaar weer wat duiven hebben om mee te gaan vliegen. Mogelijk volgend jaar alleen met doffers maar wie weet kan het nog veranderen eer het vliegseizoen 2016 begint. Eerst maar eens kijken welke en hoeveel er de kritiek van de selectie kunnen doorstaan.

Op eigen hok

Deze week ander voer gegeven daar ze de laatste drie maaltijden met volle bak veel te veel van het fijne spul lieten liggen dus kregen ze denk te weinig binnen en de tank moet natuurlijk wel vol zijn. Nu aten ze op de dag van in manden nog goed en waren ze veel voller dan hier voor. Nu kan het in een keer natuurlijk geen top zijn en dat was het ook niet. Op de vlucht Maxence stonden er in de club 4 van de 12 op papier. Op Chateauroux waren er 5 mee , deze waren ook veel te laat en dan in een paar minuten 3 van de 5. Deze 3 stonden wel in de uitslag van de club. De vierde was er net na zes uur. Dit was de laatste vlucht van de oude of er nog met de natour mee gaan moet ik eerst nog een paar nachten over slapen. Eerder wilde men geen 2 vluchten op één avond inkorven en nu de natour gelijk met de jongen begint is het 4x gelijk inkorven. Je hoort al ik moet 2x duiven thuis halen als ik alles mee geef. Ook kan je natuurlijk de jonge splitsen , een deel met de jongen en een deel op de natour mee. Als je oude doffers mee geef en ze komen gelijk met jonge duivinnen dan is het mogelijk feest op het dak. Misschien zie ik het wel verkeerd. Ook moeten wij hier in afdeling 7 de duiven aanvoeren in Meerkerk en als er veel duiven komen zou je mogelijk 2x met de kar moeten rijden. Nee , geef mij maar zoals vroeger 4 weken eerder beginnen met de jongen en de natour later. Wel misschien een ouderwetse gedachte maar zoals nu vind ik het gekkenwerk. Het is natuurlijk wel altijd ,  je mag mee doen het is niet verplicht.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/Geen opmerkingen:

Een reactie posten