Translate,Home

zondag 12 juli 2015

weekbabbel 12 - 19 juli 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                  Duivinnen wachten op hun doffer.

Tour in Utrecht ( Utreg)

Heeft u ook de start van de tour in Utrecht gezien op televisie nou ik wel , leuk om te zien. Het was vorig weekend toch te heet om buiten te komen. Ook een prestatie om 3 weken bijna dagelijks een eind te fietsen. Heb er geen medelijden mee hoor het is hun hobby / werk en daar moet je ook maar wat voor doen. Al zijn de valpartijen niet zo leuk , zou zeggen moeten ze maar met fatsoenlijke fietsen rijden en niet met van die lichte dingen. Maar ja , licht is meer snelheid en daar gaat het natuurlijk om. Onze duiven moeten ook  niet te zwaar zijn. Ze worden ze natuurlijk goed verzorgd. Door ons worden ze in de mand gestopt om ergens ver of niet ver van huis te worden losgelaten. Het spelletje is even te verduidelijking voor de leek. Het is niet zielig hoor want een duif kan heel de dag wel vliegen. De winnaar van een vlucht is de duif die de hoogste snelheid ( meters per minuut ) maakt. Het is heel fascinerend als een duif heel hoog uit de lucht naar het hok toe stormt. Veertien dagen geleden kwam er één te laat , onze schoonzoon zei ik heb er nog nooit één zo mooi aan zien komen. Was ook inderdaad een pracht gezicht ondanks dat hij veel te laat was. We hebben van zijn aankomst genoten en daar gaat het toch ook om. Dan is het genieten , wat kan duivensport dan toch mooi zijn.

TIP
Kijk eens op de blog van Henk Simonsz  www.pigeonfever.nl er staat leuke informatie op. Zoals de artikels die in de Duif hebben gestaan en over de duiven die in zijn kweekstal zitten.

Op eigen hok

Na een weekend geen duiven vluchten te hebben gehad hebben we de draad weer opgepakt. Een zondagavond de jongen in de manden gezet zodat ik maandagmorgen op pad kon gaan. Het was goed weer en nadat we een poosje op de losplaats in Ulvenhout hadden gestaan. Had water mee genomen in grote cola flessen. Waterbakjes aan de manden gehangen zodat ze konden drinken. Er waren er maar een paar die dronken maar beter één dan geen , zo kunnen ze het in ieder geval leren. Nadat ze gelost waren gingen ze na een paar rondjes de goede richting in. Toen ik thuis aankwam zat er één op het dak en die wilde niet naar binnen. Even later kwam er weer één , nou dat gaat niet hard zo. Later kwam een heel koppel en die bleven vliegen. Toen die eindelijk naar binnen gingen hadden ze 52 minuten werk gehad over de ongeveer 40 km. Er waren er toen 37 binnen ( 10.42 ) van de 58 tot 13.53 kwamen er 11 bij en daarna nog één om 15.30 en om 18.48 uur. s’Avonds kreeg ik telefoon dat er één in Kaatsheuvel zat. Had ze de chipring om gedaan zodat ik die gelijk uit kan testen. Dinsdagmorgen kwam er nog een gewonde en een vrijdag kwam er ook nog één bij. Er zijn er twee gewond en deze zullen voorlopig wel uitgeschakeld zijn. Maar goed duiven kunnen veel hebben en knappen meestal snel weer op.
Dan nu over de vluchten die deze week zijn geweest. Orange heb ik niet mee gedaan hier is maar weinig belangstelling voor en ik snap niet dat die vlucht nog steeds op het programma staat.
Wel zijn er donderdagavond alle vliegduiven 25 mee gegaan naar Melun 394 km. Ook de 3 die met de overnacht naar Aurillac mee waren geweest gingen mee. Het duivinnetje kwam s’avonds om 21.30 uur en de laatste een jaarling doffertje zat zondagmorgen op me te wachten. Niet dat ik er veel van verwachte volgens de veearts zijn ze top en toch komen ze wekelijks een kwartier te kort voor een vroege prijs. Nu met de zuidoosten wind was het helemaal bar , in de club nog 6 er in maar in regio maar eentje , bedroevend. Toch komen ze wel achter elkaar …. haha. Maar ja dat is meestal wel het geval. Zal wel aan mezelf , aan de verandering van het hok of aan de heg die nu weg is liggen. Voorlopig maar met de jonge duiven aan de slag. Deze week de laatste dagfond en midfond vlucht of er mee gaan valt nog te bezien.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten