Translate,Home

zondag 9 augustus 2015

weekbabbel 9 - 16 augustus 2015

              Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                    2015-1704606 eerste duif Quievrain.
 Sporten

Er zijn meer sporten dan de duivensport. De voetbalcompetitie is ook in Nederland weer begonnen. In België hebben ze er al een paar wedstrijden opzitten. Hier gaan er enkele niet door omdat de politie gaat staken. Nou voetbal liefhebbers laat nu maar zien dat jullie die dienders niet nodig hebben en met z’n allen kunnen genieten van jullie cluppie. Maak er een feest van of je nu verliest of wint , hou het netjes. Deze dagen kijk ik nogal eens op Eurosport naar het zwemmen. Leuk om naar te kijken vooral als er een Nederlander of een Belg op het startblok staat.
Zware omstandigheden voor de duiven dit weekend zowel in Nederland als in België. Mijn eerste is een duivinnetje en zit zoals op de foto is te zien op nest. De een komt goed op een schapje en de ander op een nestje. Laat de jongen liever niet op jongen komen dat is bij mij nooit zo’n succes.

Op eigen hok

De jongen de voorbije week één keer weg gebracht. Dit omdat er al een stel op een nestje zitten en ze maar 1x per dag los gaan. Zo hebben ze allemaal een training. Wel een klein drama , twee prachtige doffers voorlopig uit geschakeld , één kwam er terug in het koppel met een gebroken pootje en de andere kwam pas tegen 20.00 uur en liet de vleugel hangen. Had ergens tegen aan gezeten net als een andere mooie doffer enkele weken geleden. Deze was vorige week naar Feluy geweest en kwam 2 uur na de eerste duif , dus toch nog niet helemaal fit. Deze drie zijn natuurlijk niet in gekorfd. Er zijn deze week 46 jongen mee gegaan naar Quievrain 186 km. Op de natour die gelijk met de jongen worden gelost zijn er geen mee gegaan. Om 12.15 klonk het startsein en gingen 10.500 duiven ( B en C ) het luchtruim in. En dan maar hopen dat jouw duif snel de goede richting op gaat en snel naar het hok vliegt. Het is een zware vlucht geworden. Er kwam een duif uit het oosten en ging naar  Bas en Brit Giltay (jeugdleden) die om 14.53 klokte. Direct een duif voor mij ook uit het oosten deze had misschien net eerder kunnen zitten dan de duif van Bas en Brit daar ik een verdere afstand heb maar ze bleef treuzelen tot eind 14.54 uur. Bas en Brit gefeliciteerd met jullie vroege duif , mooi toch. Mijn duif was goed voor de 3e in de club en de 19e in B2 tegen 2828 duiven , in B totaal tegen 5038 duiven staat ze op plaats 20. Ze komt uit een zoon Oude Schalie x dochter Arno. De andere duiven kwamen van alle kanten naar het hok. Er kwamen veel andere duiven naar voren maar dat heb je ander weer (wind) andere duiven. Toen het hok zaterdagavond dicht ging waren er nog 6 onderweg , bij alle liefhebbers waren er nog verscheidene onderweg. Wat weer opviel was dat ze veel dorst hadden. Had van te voren 2 volle drinkbakken in het hok gezet en dat was ook wel nodig. Nu zondagmorgen 11.00 uur waren er 4 terug gekomen dus nog 2 te gaan.
Deze week donderdag !!!!! in manden voor st Quentin jong 256 km dit om ze te leren drinken. Zoals het er nu uit ziet warm weer. Bij buienradar staat voor donderdag Heukelum 33 graden en op de site bkd (België) staat ook een te verwachte temperatuur van 32,7 graden. En dan de duiven een extra dag mand geven , nee voor mij hoef het niet. Het is natuurlijk een verwachting dus zal ik nog eens goed kijken of er donderdagavond de mand in gaan. Hopelijk komen ze bij de afdeling op andere gedachte en wordt het als nog vrijdagavond in manden , zou een wijs besluit zijn.

Update zondag namiddag

De afdeling heeft gehoor gegeven aan veler verzoek , het is nu vrijdagavond in korven voor de jongen vanwege de verliezen van de eerste weken , prima gedaan jongens.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten