Translate,Home

zondag 22 november 2015

weekbabbel 22 - 29 november 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                Frietje eten voor naar het huis gaan.
Beurs

Deze week niet veel gedaan met het koude weer dus was de batterij weer wat opgeladen. Zondagmorgen naar de beurs in Houten gegaan. Volgens de routeplanner is het 28 km dus het is te doen. Daarna door naar de verjaardag van kleinzoon Dennie die het feestje vandaag vierde. Door deze uitstapjes is de weekbabbel wat later dan dat u gewend bent. Het was heel rustig op de beurs dus tijd genoeg om bij een stand of met liefhebbers te babbelen. Bij Ko de duivendokter een bakkie koffie gedronken en even bij gepraat. Bij Mega gevraagd of ik thuis een testvlucht uit kan printen op de Mega Black waar we in 2016 mee gaan klokken. Net als veel liefhebbers hebben we de Mega 3000 ingerolen. Als de Black er is maar eens proefdraaien. Als ik zo hoorde vielen de verkopen bij de meeste standhouders niet mee. Nu liep men vaak met nestmatjes en manden de deur uit. Heb eigenlijk geen erg in de zaalverkoop van de duiven gehad. Wat ze opbrachten kan ik u niet vertellen. Net als veel liefhebbers die weg gingen even langs de frietkraam die voor de ingang stond. Ik denk dat die vandaag de beste zaken heeft gedaan. Een frietje of frikandel met dit koude weer gaat er wel in.
Zoals u kan zien in de media zijn er op veel plaatsen in de wereld aanslagen. In België zaterdag een dreiging. In Brussel geen metro , winkels gesloten en wedstrijden afgelast. Daar nu het hoogste dreigingsniveau wat er is. Vaak is zaterdag een dag dat er veel inkopen worden gedaan ,  je wil ook graag eten , toch. Dus een tip is haal etenswaren voor een week in huis. Blikken soep , potten appelmoes en diepvries spullen hebben een lange houdbaarheid dus dat is goed in te slaan. Hoef je in geval van nood niet naar buiten.
Deze week hebben een stel gekken bij een nertsenfokkerij bij Putten veel van deze dieren losgelaten. Ben je tegen deze fokkerijen dan kan ik dat begrijpen maar dat wordt wel geregeld in de wet. Blijf met je tengels van andermans spullen en/of  dieren af. Nertsen zijn vleeseters en liefhebbers van katten , konijnen en honden bijvoorbeeld moeten goed oppassen. Ook wij duivenmelkers moeten alert zijn dat de hokken en rennen goed dicht zijn. Zodat u de volgende morgen als u het hok in gaat geen hartverzakking krijg van schrik. Lees dat deze dieren in de natuur niet kunnen overleven. En ze kunnen grote afstanden per dag afleggen , dus pas op. Deze mensen die deze dieren hebben losgelaten zijn geen dieren vrienden.

Op eigen hok

De doffers en de duivinnen zijn alweer aardig glad. Wel zijn er van de jaarlingen nog die één of twee pennen hebben staan. Nog tijd genoeg voor de jaarlingen om hun laatste pennen te gooien. Zoals het er nu uit ziet worden ze begin januari gekoppeld.  De oude zijn zeven van de acht natour vluchten niet mee geweest. Deze zitten dus al een heel tijdje op rust en zijn al klaar met pennen gooien. Met koppelen moet ik kijken dat ze ongeveer gelijk komen met de tweede ronde van de “ vermeerderaars “. Mocht het heel streng gaan vriezen dan kan het plan zomaar veranderen en kan het wat later worden met de vliegers. Bij buienradar kan je 14 dagen vooruit kijken. Niet dat het altijd klopt het is immers maar een verwachting. Soms weten ze het nog niet van twaalf uur tot de middag zoals we weleens zeggen.  
Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten