Translate,Home

zaterdag 18 juli 2020

weekbabbel 19 - 26 juli 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUMIn memoriam

Op 8 juli schreef Arie nog zijn laatste stukje op zijn “ Duivenvaria “.  De nacht er op is hij toch nog plotseling op een veel te jonge leeftijd overleden. Het is alweer jaren geleden dat Arie vroeg of hij mijn weekbabbels mocht plaatsen wat ook al vele jaren is gedaan. Michel zal zijn werk voortzetten. Ik wens heel de familie en een ieder die hem heeft gekend heel veel sterkte.

Op eigen hok
Korte vlucht duiven :

De voorbije week net als deze week mag je 3 vluchten inkorven in de club. Dinsdag gingen er 10 naar st Vincent en donderdag ook 10 naar Bourges. Vrijdag was het oud en jong naar Asse Zellik. Het lijkt wel hooibouw in de duivensport. De korte vlucht duiven kwamen van Bourges heel traag althans hier en eigenlijk veel te laat. De eerste was er om 14.51 uur. Van de 10 stonden er nog 2 in de uitslag maar verder een vlucht om gauw te vergeten. Er waren er zaterdag wel 9 terug , één duivin van 2018 is nog onderweg. Met de gezamelijke vlucht uit Asse Zellik kwam er eerst een oude die een week of 4 niet was mee geweest. Deze bleef een minuutje vliegen en had in de club de 3e  op de X vlucht. Er waren 231 oude mee in de club om ze in het ritme te houden. De jongen kwamen heel hoog terug uit noordelijke richting. In de club werd met de jongen begonnen met de 9e , 11e en 12e tegen 520 duiven. Door de ZO wind zaten alle duiven in de west hoek en stond de eerste in de regio pas op de 118e plaats. Met de jongen nog geen verliezen gehad maar nu zijn er nog 5 onderweg. Hopelijkkomen ze nog en  komend weekend wat vroeger.
Overnacht duiven :

De St Vincent duiven werden vrijdag om 13.00 uur gelost met in Frankrijk een noorden windje. Dat het niet makkelijk zou worden bleek dat om even over 8 uur de eerste melding kwam uit Breda en ruim één uur later de tweede in Made. In afdeling 7 was de eerste net voor twaalf uur. Hier kwam de eerste om 12.58 uur deze 2 jarige had vorig jaar als jaarling de 1e en 3e in de club op de 2x dat hij mee was geweest. Als tweede kwam om 13.05 good old  de 673  en om 13.20 een zusje van de eerste. Dus dat ging goed. De 4e kwam om 15.09 en de 5e kwam toen ik net weg was om de klok af te slaan. Verder kwamen er zaterdag geen meer. In de club hadden ze 2-3-4 en 15 tegen 78 duiven. In de regio B2 werd het 6-9-11 en 61 tegen 255 mede strijders. In zuid van afdeling 7 stonden de eerste drie bij de eerste 30 tegen 600 duiven. In de afdeling tegen 954 duiven 3 bij de eerste 44. Dus heel tevreden al had ik er liever zaterdag een paar meer terug gehad. Er waren van alle drie de vluchten zaterdagavond nogal wat lege schappen of broedbakken. Gelukkig geen koude nacht zodat ze na onderweg wat te hebben gedronken richting huis kunnen gaan. Komende week de eerste vlucht van de jongen voor de kampioenschappen. Laten we hopen op mooi weer met een licht kop windje. Deze week weer druk je mag dinsdagavond inkorven voor overnacht Periqieux , donderdag midfond Melun en vrijdag de jongen naar Asse Zellik. Ook mag je maandag nog inkorven voor Agen ZLU. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten