Translate,Home

zondag 24 april 2016

weekbabbel 24 april - 1 mei 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                    15-663 winnaar club , B2 en regio B
Vlag kan uit

Voorbije week 65 jaar geworden , de 15-663 wist voor een mooi cadeautje te zorgen door middel van de eerste in de club te vliegen. Maar daar bleef het niet bij in B2 tegen 2652 duiven werd het ook de eerste. En om het feest helemaal compleet te maken werd de 663 ook eerste in regio B tegen 5166 duiven. Hij was ook de snelste van de algehele lossing van B en C. Vorig jaar was de 663 ook een paar keer heel vroeg maar door dat hij bang was van de sperwer bleef hij lang vliegen. Nu kwam hij als een speer aan en kwam goed naar binnen. Het is een mooie bonte doffer uit de 14-016 die op de africhting de eerste had. Deze komt uit Summer Special 446 die was aangekocht bij onze nieuwe NPO voorzitter Maurice v d Kruk. De moeder van de 016 heb ik gekweekt uit 2 duiven van Henk Simonsz  ( Cayenne x dochter Fransien ). Moeder van de 663 komt uit Stamdoffer Arno rechtstreekse Eyerkamp & zn x Nadia deze heb ik ook gekweekt uit 2 Henk Simonsz duiven (Bentley x Scheeltje 97).  De tweede duif 15-670 die 4e in B2 en 4e  in regio B staat komt uit zoon Arno x Nadia. De moeder is Waka 79 een rechtstreekse van Henk Simonsz. De derde duif 15-700 die 10e in B2 en 16e in B staat komt uit Summer Special 446 ( vd Kruk ) x dochter 811 één van de 4 teletekst brothers uit Oude Schalie x Kweekmoederke. Na een koude dag kan / mag de vlag uit denk ik zo. Allen die ons hebben gefeliciteerd met het behaalde succes , bedankt.

Op eigen hok

De jongen gaan nu één keer per dag los. De meesten gaan al in een koppel vliegen wat een mooi gezicht is. Soms denk je dat er één dood naar beneden valt maar dat is niet zo. Ze duiken naar beneden en zijn als het ware aan het spelen. Een goed teken natuurlijk. Na een poosje vliegen vallen ze weer op platdakje of tegen de pannen. Om dan even later weer weg te stuiven. Heb nu sinds enkele dagen de klep dicht zodat ze niet naar binnen kunnen. Ben ze nu aan het leren als ik de klep open doe en fluit dat er binnen eten klaar ligt en dat ze naar binnen horen te komen. Die te laat is heeft weinig of geen eten en is de volgende dag mee van het eerste binnen. Het duurt nog wel even voor de eerste vlucht op 9 juli is. Daarvoor nog zelf africhten en dan met de regio mee. Laten we hopen dat we allemaal geen of in ieder geval weinig jongen verspelen zodat we zelf kunnen selecteren. Dat is nooit zo leuk maar je kan ze immers niet allemaal houden. Vrijdagmorgen de jongen los gehad en één jonge doffer vloog tegen het raam. Hij is gesneuveld heel jammer het was een volle broer van de 15-655 die het bij Ron en Dennis van Veggel heel goed doet. Zaterdag hadden ze in de regio 5 van de 6 van mijn duiven in de prijzen , super jongens.
De oude doffers zijn dus vrijdagavond de mand ingegaan naar Quievrain 186 km. Deze keer was de wind heel anders dan op de eerste vluchten. Nu een noorden wind en een temperatuur van max. 8 graden. Wel koud maar in ieder geval een kopwind wat ik het liefst heb. Heel de week vlogen ze al goed en had er wel hoop op. Maar dat dacht ik op de eerste vlucht ook en dat was toen een minkukel. Nu kopwind en een heel goede uitslag. Zo zie je dat de wind vaak de uitslag bepaald. In 20 minuten tijd zaten er 29 van de 34 in het hok en alles weer terug. Zoals u gewend ben kan u de hele uitslag op de blog bekijken bij uitslagen 2016. Op naar volgende week hopelijk dat de weer goden goed gezind zijn en we naar Niergnies kunnen gaan. Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten