Translate,Home

zondag 12 juni 2016

weekbabbel 12 - 19 juni 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                  15-644 met duivin 1e club , 5e B2 1104 d.
 Wat is er aan de hand

Nadat vorige week de duiven van afdeling 7 over bleven staan naar zondag is het maandag en ook nog dinsdag dat de duiven dunne mest hadden. Hoorde dat sommige duiven meer dood dan levend waren toen ze weer thuis waren. Gelukkig viel dat hier mee. Dat er eens een duif dunne mest heeft kan liggen omdat deze op de terug weg verkeerd water heeft gedronken. Maar alle duiven bij veel liefhebbers dan moet er wat aan de hand zijn. Er zouden duiven door Nanne Wolf worden onderzocht. Ook Henk de Weerd uit Breda heeft dode duiven bekeken wat de oorzaak zou kunnen zijn. Hoorde dat hij vond dat de duiven die hij had onderzocht uitgedroogd waren !!! Hoe is dat mogelijk na een vluchtje van 152 km met oude duiven.  
EK voetbal is ook weer begonnen en nu geen gekte om dat de kneusjes zich niet hebben gekwalificeerd. Vanaf nu maar een nieuw elftal bij elkaar zien te krijgen voor latere jaren. Wat mij betreft geen oudere spelers er meer bij , die waren goed maar nu niet meer. Het is net als in het duivenhok de oudere duiven die goed waren kunnen het niet meer opnemen tegen de jongere vogels. Kijk maar eens op de uitslagen hoe weinig oude duiven erbij staan. Na enkele vliegjaren gaan de goede voor de kweek en de rest moet plaats maken voor de jeugd. Blijf je op de oude door borduren dan ga je steeds verder achter uit. Zo is het met voetbal en duivensport , wie de jeugd heeft heeft de toekomst. Maar je moet ze wel de kans geven om zich te bewijzen.

Op eigen hok

Donderdagavond zijn 7 doffers mee gegaan naar Vierzon 559 km. In de kring waren de helft minder duiven mee dan 14 dagen geleden op Orleans. Zaterdag durfde men het niet aan om deze duiven te lossen en werd het uitstellen. Al de vierde vlucht dit jaar dat een vlucht naar de zondag gaat. Zondag durfde men het weer niet aan terwijl Argenton wat verder ligt wel los is gegaan. Ik hoopte nog dat ze in Orleans gelost zouden worden zodat we nog een dagfond vlucht hadden. Had gisteren al een voor gevoel dat het niks werd. Zaterdag meest oosten wind en zondag helemaal om naar het westen. Blijkbaar niet gunstig vandaag.
Op vrijdagavond zijn 10 doffers in de container gegaan richting Pt St Maxence 333 km. Zaterdagmorgen hier heel de morgen wat lichte regen , super goed voor de tuin , dat wel !! Om 12.15 uur gingen de kleppen open en kon de reis richting midden Nederland beginnen. Als de zon er hier even doorprikte was het gelijk benauwd. Dacht dat de eersten tussen half vijf  en kwart voor vijf konden arriveren , dit voor een vroege. Maar je weet niet wat ze onderweg voor weer hebben dus het kan zo iets eerder of later zijn. Vanaf 16 uur ben ik toch maar op de uitkijk gegaan in de hoop dat een duif van mij zijn uiterste best zou doen vandaag. Als eerste kwam om 17.02 uur de 5-644 zoon Summer Special 446 (vd Kruk) x dochter 4e NPO. Als tweede om 17.20 kwam de 5-608 zoon Goor 8x 1e  x dochter Summer Special 446 x Shakira. Deze was 4 weken niet mee geweest daar hij de 8e pen had gebroken , deze had ik getrokken. Nu deze pen weer was aangegroeid kon hij weer mee en liet hij zich gelijk weer zien. Daarna 17.27 (2x) en 17.28 (2x). In de club 8 van de 10 in de uitslag. De 8e duif was niet gepiept en daarom in B2 en B en Afd 7 deze net niet  in de uitslag. Nu 2 weken achter elkaar zware vluchten geweest voor de duiven. Komende week is het donderdag inkorven voor Sezanne 362 km. Voor de duiven zou het beter zijn om vrijdagavond in te korven. Dan zou ik liever naar Maxence of Soissons gaan als Sezanne niet te halen is. De duiven zouden het fijn vinden om een dag langer thuis te zijn. We zullen vandaag zien hoe het met de Vierzon duiven gaat , we wachten af.  Uitslagen staan op de blog. Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten