Translate,Home

zaterdag 24 november 2018

weekbabbel 25 november - 2 december 2018

              Ad de JONG  -  HEUKELUM
            
                          Definitief Consept                                                                                 
Beurs

Op 1 en 2 december is de NPO beurs. Dit jaar is het in de Beursfabriek in Nieuwegein. Een jaar geleden in Rosmalen was het winter , op de terug weg heel langzaam gereden door de hevige sneeuw die op ons landje neer dwarrelde. Er waren weinig standhouders en weinig plubliek dit natuurlijk ook door het barre weer. Hopelijk voor de organisatie dit jaar beter weer en meer belangstelling. Voor de entree hoef je het niet te laten want die is net als vorig jaar weer gratis. Op de plattegrond zag je dat er ook dit jaar niet zoveel stands zijn. Maar goed , toch leuk om er in het stille seizoen een keer op uit te trekken. Heel wat anders is de voorjaarsbeurs waar veel stands zijn ook al zijn er vaak weinig nieuwe dingen te bewonderen. Zo net voor het seizoen lopen velen met spullen te slepen en daar zijn de standhouders weer blij mee. Ook worden op de voorjaarsbeurs veel jonge duiven aangeboden. Er is dan wel veel vraag naar jongen zo net voor het seizoen. Kijk uit wat u koopt er staan ook wel duiven te koop met mooie stambomen waar de verkopers geen pepernoot mee vliegen. Er zijn ook best bruikbare duiven te koop en mocht u wat aanschaffen dan hoop ik voor u dat u er veel succes mee heeft. Half september 2019 weet u of er wat goeds bij heeft gezeten.
Consept 2019

Het laatste consept vliegprogramma voor 2019 staat op de rol. De vitesse / midfond spelers hebben 23 weken achter elkaar iedere week een vitesse of midfond vlucht. Twee keer vitesse gelijk met een midfond maar deze twee tellen niet mee voor de kampioenschappen en zijn bedoeld om duiven weer op de rit te krijgen of overnacht duiven in het ritme te houden. Zes keer hiervan kan er gelijk met de jongen worden ingekorfd. Kan op 1 vluchtcode , de compuclub splits de oude en jongen in een aparte uitslag. Er staan ook 6 dagfond vluchten geprogrameerd. Ook kan men aan 7 overnachtvluchten mee worden gedaan voor de liefhebbers en dat in 10 weken. Je moet wel meer groepen hebben wil je op alle vluchten mee doen. Wat mij betreft kan de morgen lossing er wel af dit is wat mij betreft geen overnachting. Wil men graag een morgenlossing dan zijn er 6 dagfond vluchten. Ook staan er 10 jonge duiven vluchten op het schema. Ik vind het jammer dat er voor afd 1-2-3-4 Orléans staat en de andere een andere vlucht. Hier in afd 7 en denk ook in afd 5 hadden graag Orleans gehad. Ik vind het  beter om afd 1-2-3-4 bv Bourges en afd 5-7-8-9  Orléans en afd 6-10-11 bv Chantilly te laten vliegen. Nog liever het grootste concours te wereld terug NATIONAAL Orléans jonge duiven.
Winter kwekers

Het hele jaar zijn het hoge temperaturen geweest daarom is het nu wel wennen met de koude oosten wind. Toch hebben de echte winterkwekers de duiven weer bij elkaar zitten. Hier geen echt vroege kweek. Toch wil ik de beste 4 kweekkoppels iets eerder koppelen en de eieren overleggen. Daarna alles gelijk zodat ik hopelijk zelf van deze 4 koppels 2 ronde jongen heb. Komen alle kwekers weer op eieren dan gaan deze jongen naar Ron en Dennis van Veggel. Dit komt dan ongeveer gelijk uit met de jongen van hun eigen duiven. Mijn eigen korte vluchtduiven die nu nog bij elkaar zitten gaan rond de Kerst voor ongeveer 4 weken van elkaar. Dat is tenminste de bedoeling. De jongen van de vliegduiven kunnen er dan tweede helft maart eraf. Ze mogen  één jong groot brengen , niet meer anders komen er te veel. Ze kunnen dan gelijk op weduwschap. Maar dit hangt van het weer af en of er geen vogelgriep is zodat we niet mogen vliegen wat in de tijd van de trekvogels de laatste jaren ook mogelijk is. We zullen dan wel zien.
Op eigen hok

Met de ijs koude wind blijven de duiven maar lekker binnen. Ook mogen ze niet in de ren daar de ren/hok op het zuidoosten staat. Niks om in de koude wind te zitten denk ik zo. Is het koud en het waait niet hard dan mogen ze wel regelmatig hun rondjes trekken. Met de zon erbij voelt het in ieder geval niet zo koud aan. Er is niet zoveel te vertellen op dit moment. De oude zitten nog bij elkaar en de meeste hebben nog 1 of 2 pennen staan. Ze zitten netjes naast elkaar half bak en zijn best rustig. De kwekers zien er al wel top uit en zijn klaar voor de kweek. Maar deze zullen nog even moeten wachten. Prettig weekend en als u gaat veel plezier op de beurs volgend weekend. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten