Translate,Home

zondag 14 augustus 2016

weekbabbel 14 - 21 augustus 2016

              Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                   De voorste 1e in asduif race in Golden Race  
Golden Race

In het voorjaar heb ik 2 ringen gekocht voor de Golden Race van regio 4 van Afdeling 7. De duiven op de foto zijn geen nestgenoten maar van verschillende koppels. Als je de ring om het pootje doet weet je niet of de jongen goed op komen. Deze twee waren heel mooi opgekomen en dan moet je hopen dat de koper ze mag behouden op de vluchten. Op zaterdag 6 augustus wist de 16-994 die gekocht werd door W.D. van Tuil uit Tiel de snelste te zijn van alle duiven die nog deelnemen. Op de finale vlucht zaterdag op Morlincourt staat de 16-994 als ik het goed heb bekeken op de 4e plaats. Eerste duif in de Golden Race is van good old Nico Koetsier uit Culemborg die ook de eerste plaats bezet in de afdelings uitslag. Gefeliciteerd Nico met deze prachtige prestatie. Er zijn nog 2 vluchten te gaan met prijzen geld en over de vijf vluchten zijn er dan ook nog de asduiven. Iedere week krijg je van de commissie een mail met de uitslagen en de foto’s van kwekers en kopers van de duiven. Prima geregeld door de commissie.
Maandag 15 augustus is de finale van de Belgian Masters. Als u niet in de mogelijkheid bent om naar Nevele te gaan , de aankomsten zijn live te volgen op de site http://www.belgianmaster.com  Zoals het er nu nog uit ziet kan het een prachtige vlucht worden met prima weer.
Gelijktijdig wordt het wereldkampioenschap gehouden waarvoor een prachtig hok is gebouwd in Nevele. Alles hier over kan u bekijken op de site :  www.fci-world-championship-2016.com  Alle deelnemers succes.

Op eigen hok

De 24 zomer jongen die vorige zondag mee waren voor de africhting uit Minderhout zijn alle terug gekomen. Al ging het niet erg vlot. Ze kwamen één voor één en hebben zo hoop ik veel geleerd van hun eerste training. Eén van hen kwam dinsdag , was gewond en is dit jaar uitgeschakeld.
Donderdag was er al in manden voor Morlincout 292 km voor de jongen. Hier zijn er18 mee naar toe gegaan. Ze zijn om 11.15 uur gelost met een west-zuidwesten wind. Zo goed als ze door de weeks vliegen  zo slecht komen ze met de vluchten. Alle duiven kwamen hoog uit het noorden terug. Ook kwam een duivin met een gebroken pootje terug. Deze is ook uitgeschakeld voor dit jaar. Zaterdagavond moesten de drie doffertjes die het best kwamen nog komen. Nu zondagmorgen 10.00 uur is er nog geen gekomen. In de club maar 3 in de prijzen dus huilen met de pet op. Volgende week maar weer beter. Heb ze al na laten kijken en niks aan de hand !!
Vrijdagavond zijn er 19 meegegaan naar Asse Zellik 120 km. Dit waren 9 oude doffers en 10 oudere jongen die om de een of andere reden thuis zaten. Ook zijn de 22 zomerjongen meegegaan als vrachtduif. Eén van hen die vorige week mee was geweest was in zijn oog gepikt en bleef uiteraard thuis. Van deze zomer jongen zaten er zaterdagavond weer 21 in het hok , nog één te gaan. Ze kwamen weer allen één voor één , om 11.20 zaten er al 3 in het hok. Ze zijn al goed in de rui maar ze gaan toch mee als vrachtduif om ervaring op te doen.
Toen er een koppel duiven over ging , wat niet veel gebeurd , kwamen er drie oude doffers uit. Ze zaten heel hoog en het duurde wel even voor ze al cirkelend beneden waren. Toen er twee op de klep doken 11.15 vielen er ook twee op het dak , er was een jonge duivin bij gekomen. Gelukkig gingen de twee naar binnen maar de 670 ging even achter de jonge duivin aan. In 3,5 minuut waren de prijzen in de club er uit. Dus snel binnen komen is dan wel nood zakelijk. De 644 en de 700 hadden nu de eerste en de tweede prijs in de club. In regio B tegen 4467 duiven staan ze op plaats 14 en 15 ( zie de volledige uitslag op de blog). Komende vrijdag is het inkorven voor de natour Feluy ? (hopelijk Isnes ipv Oudenaarde) en een jonge duiven vlucht van uit Niergnies. Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten