Translate,Home

zondag 12 februari 2017

weekbabbel 12 - 19 februari 2017

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                  Jongen en eieren in de schaal
Sportbeleving

Vier dagen is er in de morgen uren schaatsen op de televisie. De eerste drie dagen hebben onze jongens en meisjes het heel goed gedaan. Het Wilhelmus heeft vele keren geklonken. Jammer dat er heel weinig publiek was. Over een jaar zijn op de zelfde ijsbaan de Olympische Spelen. Dus nu een mooie test voor de schaatsers. Men wil bij het schaatsen veranderingen doorvoeren waar voor en tegens zijn. Dat is meestal in iedere sport zo waar men een verandering wil. Ook onze NPO wil veranderingen doorvoeren en daar is men het ook niet allemaal over eens. Als je zo hoor zijn veel oudere liefhebbers , wat de meerderheid is , van het zal onze tijd wel duren. Maar is dit wel goed ! Toen de elektronische klokken kwamen waren er ook die er niets van wilden weten. Veel die er tegen waren hadden als eerste zo’n klokje. De ontwikkelingen gaan door en wil de duivensport over 10 jaar nog bestaan dan zal er toch wat moeten gebeuren. Laat dit NPO bestuur nu hun gang gaan , zij willen het beste voor onze prachtige sport , u toch ook. 
Zag dat de beste overnacht duif 2016 te koop staat op de site van pipa. Hij is in juni 2015 geboren en is in 2016 voor het eerst op de vluchten gezet. En dan in 2016 1e asduif overnacht WHZB , NPO en Pipa ranking. Wat een prestatie ,  een superduif natuurlijk.  Zo zie je dat duiven veel meer kunnen dan we denken. Las dat bij Jellema zijn jaarlingen 2x op 1100 km mee gaan. Ook bij de grote kampioen Arjan Beens gingen de jaarlingen naar de grote fond. Dan frons ik mijn wenkbrauwen nog maar weer eens en denk waarom mogen onze jongen geen fatsoenlijke vluchten meer hebben. Lees ook maar eens wat Andre Roodhooft er over schrijft. Dit is zeker een man met heel veel kennis en ervaring.

Op eigen hok

De eerste jongen kunnen op eigen benen gaan staan. De eerste dagen goed kijken of ze allemaal gaan drinken. Als er zijn die het al gedaan hebben in de box zullen ze het wel gauw weten te vinden. Het eten mag ook geen probleem zijn daar ze in de box ook al uit het potje hebben gegeten. Heb nog een plaatje met verwarming voor op de grond zodat ze daar in het begin lekker op kunnen gaan liggen. Wat ze ook graag doen. Dat is wel lekker zodat ze niet met z’n allen in een hoekje kruipen. Als de jongen in de schapjes gaan zet ik de Polarheat (infrarood) verwarming aan op 10 graden en tussen 70 en 75 % luchtvochtigheid. Het hoef niet warm te zijn in het hok als de kou er maar wat uit is. Ook lekker voor de baas. Als het vriest is het water in de morgen ook niet bevroren ….. makkelijk. Heb de vliegdoffers nog bij elkaar zitten en er liggen bijna overal eieren in de schaal. Zal ze deze week weg nemen en ook de duivinnen eraf halen. Wil proberen dat de doffers de jongen nog even verder groot brengen. Gaat het niet naar mijn zin dan gaan de jongen eraf en gaan duivinnen bij de jongen. Eerst maar met de doffers proberen. Goede gezondheid en hou je haaks.
email :  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                       U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten