Translate,Home

zondag 21 mei 2017

weekbabbel 20 - 27 mei 2017

            Ad de JONG  -  HEUKELUM
       De oude bakjes en de nieuwe drinkgoot voor de jongen

Drinkgoot

Het is belangrijk dat de jongen leren drinken in de mand. Zelf probeer ik dat na te bootsen door twee blauwe drinkbakjes aan de buiten kant van de ren hangen. Daar er net geen 3 bakjes konden hangen heb ik bij de Gamma een gootje gekocht en einddoppen. De goot op maat gezaagd en de einddoppen er op gelijmd. Nu kunnen de jongen over een lengte van 92 cm drinken. Er kan 2 liter water in. Velen maken er gebruik van als ze in de ren zitten. Met vlucht dagen hield ik de jongen in het hok , nu er winddoek aan de ren zit mogen de jongen tijdens de vluchten ook in de ren. Je kan wel van binnen naar buiten kijken maar niet van buiten naar binnen. Dus de thuis komende duiven zien geen jongen en gaan ook niet aan het gaas hangen. Zo zijn wij duivenmelkers altijd bezig om het nog beter te doen dan dat we al deden.
Op eigen hok

De jongen vliegen super goed. Ze gaan nu nog steeds in de middag naar buiten om te trainen. Ze vliegen in een koppel en gaan behoorlijk hoog en ze zijn ook af en toe een poosje weg. Heb ze al enige tijd niet geteld dus of ze er nog allemaal zijn weet ik niet. Doordat het woensdag ineens extreem warm was zijn ze niet los geweest. Heeft met de hitte niet veel zin. Ze zullen snel met de bek open op het dak vallen en komen zo mogelijk in de stress en je kan dan zo maar coli onder de jongen hebben. Nee met die hitte woensdag hebben ze lekker in de ren gezeten. Het was 29 graden in het hok dus met geen inspanning is dat best te doen. Donderdagmiddag gelukkig een stuk koeler en ze stoven er weer uit. Om te zeggen van ze moeten er iedere dag uit , nee dat hoef helemaal niet. Heb ze weleens maar 2x in de week los gehad en met de vlucht waren ze er ook. Komende donderdag is het in manden voor de eerste midfond vlucht en dan wil ik vrijdag proberen om de jongen in de schuur in de boxen te doen. Ze krijgen dan daarin eten en drinken en dan worden ze na één of twee nachten bij het hok los gelaten. Dan gelijk opschrijven welke nog aanwezig zijn. Ook noteer ik hoe het is met de geruide pennen. Weet wel dat er veel is geruid , is een teken van gezondheid zullen we maar denken. Vrijdagavond zijn de oude ingekorfd voor de laatste vitesse vlucht weer uit Peronne 261 km. Om 9.30 uur konden ze richting huis gaan met een eerst zwakke later toenemende zuidwestenwind. Er zijn snelheden van boven de 1700 meter per minuut behaald. Hier in deze hoek zaten buitjes en als ze dan terug moeten komen zit je op de korte afstand te laat. Toch kwamen ze goed naar huis in 30 minuten stonden er 40 in de klok. Als eerste was er weer een non. Alleen Mir kwam enkele uren later. Mirjam was weer blij dat haar duif terug was. In de club stonden er 21 in de uitslag. In de hogere regio’s minder dat is te zien op de blog bij uitslagen 2017. Donderdag inkorven voor Melun 394 km. Zeg al jaren dat de duiven onder gelijke omstandigheden aan de wedstrijd horen te beginnen. In afdeling 7 gaan de duiven van het noorden donderdagavond op weg naar de losplaats. Die van het zuiden gaan vrijdagmorgen op weg omdat de rijder niet weg wil op donderdag. Duidelijk concoursvervalsing vind ik tenminste , waar de afdeling niks aan doet. Wat beter is weet ik niet donderdagavond of vrijdagmorgen weg rijden , men hoort wel gelijk te vertrekken. De baas (afdeling 7) dient daar voor te zorgen. Goede gezondheid en hou je haaks.

Email  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                                 alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten