Translate,Home

zondag 1 september 2019

weekbabbel 1 - 8 september 2019

              Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                  Webcam Grimbergen 31 aug 2019
Ringen bestellen

Van 24 tot en met 31 september konden de ringenadministrateurs ringen voor 2020 bestellen. Wel een minimale periode vind ik. Er zijn al mogelijk liefhebbers met vakantie of korven niet meer in en komen niet meer in de club. De ringenadministrateur moet er dan maar weer achteraan. Had wel een weekje langer kunnen zijn om het op te geven. Doordat men volgend jaar met meer leden moet zijn om in te korven stoppen veel verenigingen. De enige duivenclub in Culemborg stopt er mee. Ook de laatste club in Leerdam doet nu de deuren dicht. De Julianabode uit Gorinchem stopt ook al. Van deze clubs komen een stel liefhebbers die toch nog plezier hebben in de duivensport naar onze club Nationaal Inkorfcentrum “de Snelle Vogel “ te Asperen. In één klap zijn we nu een behoorlijk grote vereniging geworden. Met sterke spelers als Comb. de Jong-v Kampen , Comb de Jong , Johan den Hartog & zn (Thomas) , Gerrit Krijgsman , Jan Kleppers , Corné Keynemans , Comb. van Dijk - Groenenberg ,  Arie Versluis , Joop Verwey , Comb. van Ochten  enz. Zoals u aan de namen kunt zien zijn er veel top liefhebbers bij. Dit zal de club een geweldige impuls omhoog geven. Laten we hopen dat het net zo gezellig gaat worden als vroeger bij de Eendracht in Leerdam. We gaan er , hoop ik , met z’n allen voor. Maar toch triest voor veel oudere die niet meer met de fiets naar hun clubje kunnen en stoppen. Dan zeg men wel , je kan hun duiven wel mee nemen maar dat is ook maar voor een paar weken. Trouwens veel van die ouderen willen geen last zijn voor een ander , dat is een mentaliteit van de oudere generatie. Denk niet dat dat de bedoeling was. Meer leden in de toekomst NPO , nee je jaag ouderen versneld weg. Men neemt nu alleen hun de sport eerder af die ze al 30-40-50 jaar beoefenen. Zelf heb ik duiven vanaf 1975 …. tel maar uit hoe lang Adje duiven heeft.
Op eigen hok

De hitte golf is weer achter de rug al was het zaterdag nog heel heet en benauwd weer. Zaterdagmorgen gekeken op webcams en net als vorige week weer een gele laag boven de grond aan de horizon. Had dit al meer gezien en dan is het altijd een rare vlucht met achterblijvers. Met de oude gaat het wel goed maar vooral de onervaren jongen hebben er een hele klus aan. Hier bij de meeste liefhebbers nog verschillende lege plaatsen in het hok. Bovenaan een foto van de webcam van het vliegveldje bij Grimbergen (België) op zaterdag 8 uur ook om 9 uur was het nog net zo. Ze hebben iedere week wat meer ervaring dus zullen er vandaag en de komende dagen nog best wel terug komen. Heeft u een aanvlieger geef hem water en eten en na enkele dagen is het beestje meestal voldoende opgeknapt om weer naar huis te gaan. Verder over de vluchten. Er was een sector vlucht Sens die om 8.30 uur is gelost. Het eerste uur kwamen de duiven heel traag. Hier zat de eerste duif om 13.49 wat eigenlijk drie kwartier te laat was voor een vroege. De laatste prijsduif van deze vlucht was om 14.54 uur weer in het hok. Hier waren er nog 3 van de 9 onderweg. Naar de natour vlucht Niergnies gingen de overnacht en latere jongen mee. Nadat ze om 9.00 uur de lucht in gingen kwam de eerste om 11.31 uur. Het was de 7e in de club tegen 213 duiven. Het concoursstond 17 minuten open wat wel goed is voor een vlucht van zo rond de 230 km. Als de prijzen er uit zijn is alles nog niet terug. Van de 27 die mee waren zijn er nog 2 onderweg. Zondag 9.45 uur is er van beide vluchten één gekomen. Komende zaterdag 7 september is de op één na laatste vluchtdag. We spelen dan een natour vlucht uit Roye. Dan op 14 september het laatste weekend met vluchten althans hier. Op veel plaatsen gaat men nog enkele weken door met de zogenaamde taartvluchten. Veel succes aan de liefhebbers die daar aan mee doen met hopelijk mooi weer. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten