Translate,Home

zondag 17 juni 2018

WEEKBABBEL 17 - 24 JUNI 2018

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                       Latere meest overnacht in fondhokje
Voetbal

Het WK voetbal is weer begonnen heb er nog niks van gezien alleen in het journaal een kort stukje. Nu Nederland er niet bij is leeft het niet zo. Anders is het een hele gekte het slaat eigenlijk nergens op. Kijken als volgend jaar de dames wel naar het WK mogen of er dan wel een voetbal gekte is. Nu als de dames spelen zitten de stadions tot de nok toe vol iets waar men 1 of 2 jaar geleden nog niet van kon dromen. Het NPO bestuur heeft het op een heel andere boeg gegooid. Geen algemene vergadering meer maar een congres en voor iedere tour een stuurgroep. Of het allemaal wat uit haalt ik weet het niet. Nu was er hier een sector midfond vlucht gepland met afdeling 7 , 8 en 9. Als ik zo rond me hoor zitten de liefhebbers hier helemaal niet op te wachten. Veel bestuurders denken het te weten maar men moet meer naar het gewone voetvolk ( liefhebbers ) luisteren. Zie de trammelant bij afdeling 7 dat er al verschillende zijn opgestapt voor één persoon. De voorzitter hou hem de hand boven de kop zoals we hier wel zeggen. We zeggen hier dan geef die man gauw een schup onder z’n kont … wegwezen. Woensdag 20 juni is er een bijzondere vergadering van afdeling 7 ben benieuwd hoe het afloopt. Men vraagt of alle verenigingen willen komen. Het afgelopen jaar kwamen de helft van de verenigingen niet naar de vergaderingen. Nu hoor ik dat de vereningingen die niet op voorgaande vergaderingen zijn geweest niet aan het woord mogen komen. Een kwestie van die verenigingen mond dood maken. Voorzitter waar ben u in vredesnaam mee bezig. Stappen de secretaris en penningmeester ook nog op dan zit u nog alleen te regeren.
Op eigen hok

Na de slechte vlucht van vorige week zondag heeft men gelukkig besloten om vrijdag in te korven voor toch Nanteuil 342 km. Dit daar het een sector vlucht was gezamenlijk met afdeling 8 en 9. Ben mee de duiven aan wezen voeren op vrijdagavond in Meerkerk. We waren om 10 uur weer terug. Dus de container met de duiven is net daar voor vertrokken. Op de site stond dat men om ongeveer 2.45 uur op de losplaats was aangekomen. We konden dit toch niet halen op vrijdag inkorven !! Dus in het vervolg niet meer l.llen en gewoon deze vlucht op vrijdag inkorven. Blijkt dus makkelijk te kunnen. Al die wijsheden van de vervoerscoördinator hoeven we dus niet meer te geloven. Maar goed er stonden van de 3 afdelingen 24.449 duiven. Deze zijn zaterdagmorgen om 8.30 uur in vrijheid gesteld. De Belgen gingen in Maxence en Peronne vanaf 10 uur los zou de vlieglijn eerder dan wel goed zijn geweest. Mijn eerste was een jaarling doffer die op 12.22 uur binnen was. Dit was de 3e prijs in de club. Had er 17 mee waarvan er bij waren die voor hun laatste kans mee gingen. Deze lieten het weer afweten en toch stonden er toch 9 in de uitslag. De complete uitslagen staan zoals gewoonlijk weer op de blog bij Prestaties 2018. Heb zelf geen duiven mee naar st Vincent dus hoefde ik niet vroeg uit de koffer. Deze week hebben we 3 vluchten Periqueux (overnacht) hierop gaan de 2 oude mee en de overnacht jaarlingen. Donderdag is in manden voor een dagfond vlucht uit Chateaudun 496 km. Dit is derde dagfond vlucht en alle drie onder de 500 km !!! Vrijdagavond weer naar de club dan de laatste vitesse vlucht uit Peronne. Dus een druk weekje voor de vrijwillige werkers in de clubs. Laten we hopen dat we mooi weer hebben en dat het mooie vluchten worden. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten