Translate,Home

zondag 18 november 2018

weekbabbel 18 - 25 november 2018

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
Sint in het land

Zaterdag is de Sint weer in het land gekomen. Veel kinderen kijken er al lange tijd naar uit. Zoals de laatste jaren al gewend was er weer discussie over zwarte pieten. Zelfs ging men naar de rechter om de intocht te verbieden. Waar maken ze zich toch druk over. Vroeger kreeg je veel folders met zwarte Piet erin en de winkels waren ook mooi versierd. Nu zie je dat niet meer. Durven de winkeliers dat niet meer. Ze willen de traditie toch ook graag in ere houden of gaat het alleen maar om te verkopen. Het is een kinderfeest dat al jaren bestaat en niks racisme. Moet de Kerstman en de Paashaas ook nog gaan verdwijnen. En als u bij een baas werkt bent u werknemer maar eigenlijk bet u een knecht van het bedrijf. Zou dat ook niet meer mogen dan kunnen alle bedrijven sluiten en gaan we terug naar de oertijd. Misschien wel wat overdreven maar toch. Vaak is het zo dat een aantal schreeuwers de aandacht krijgen en de grote meerderheid moet het maar slikken. Sommigen staan graag op de voorgrond en dat is in meer dingen zo. Wie wel op de voorgrond mag staan is Ronald Koeman die het heren voetbal elftal weer op de kaart heeft gezet. Onlangs tegen Duitsland 3 – 0 en vrijdag tegen WK kampioen Frankrijk werd het 2 – 0 en er werd een prachtige wedstrijd gespeeld door de jongens. Morgen 19 november nog tegen Duitsland een puntje en ze zijn nog groepswinnaar ook. Iets wat niemand had verwacht. Met de duiven is het ook wel eens zo dat je het niet verwacht en ineens een kei vroege duif …. daarom alleen al is duivensport prachtig.

Eindstand Whzb/Tbotb

In het Spoor stond de eindstand van Whzb/Tbotb van beste asduif van Nederland. En weer top voor Ron en Dennis van Veggel. Hun 2016-1523674 staat bij de beste duiven van Nederland op de 9e plaats. Zij hebben uit deze duif zelf al een top jaarling gekweekt met een duif die ook van mij kwam. Heb de 16-674 enkele weken geleden in de hand gehad toen ik in Utrecht was en in twee woorden het is een prachtig gebouwde duivin. Het zou een droom zijn als je er zo 10 had. Dromen zijn bedrog zeggen ze wel eens maar Ron en Dennis hebben niet alleen deze maar ze hebben al meerdere toppers. Ik kijk nu al uit naar hun prestaties in 2019.  Gefeliciteerd mannen door jullie inzet zijn jullie tot deze geweldige prestaties gekomen.
Op eigen hok                                          

Maandag 12 november zijn alle duiven tegen luis gedruppeld met U-200 van Schroeder. Ik pak ze beet en de vrouw laat één druppel op de huid in de nek vallen. Voor één jaar zijn ze dan weer beschermd tegen ongedierte , prima spul. Gister zaterdag was het in de vroege morgen flink koud. Het gras was wit , het had flink gevroren. De zon kwam er snel door maar de temperatuur bleef laag. Toch zijn om 10.30 uur de vroege overnacht jongen van 2018 voor één uur los geweest. Daarna gingen de korte vlucht duiven ( doffers en duivinnen ) voor één uur los. Toen deze binnen waren gingen de 19 september overnacht jongen naar buiten. Deze vlogen prima en waren aan het koppeltje duiken een teken dat ze het naar hun zin hadden. Na een uur riep ik ze weer naar binnen. Na voer en water konden ze uit rusten van het vliegen voordat ze toe waren aan de voerbeurt in de namiddag. Ze krijgen hier altijd 2x per dag voer. Sommige liefhebbers doen dit in de winter 1x per dag. Dat gaat ook prima maar ik ben het zo gewend en zo gaat het hier nog steeds. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden , tijdens de winter en ook in het vliegseizoen. Je moet het doen waar je je zelf het best bij voelt en hoe het uit komt en met de tijd wat je er aan wil besteden. Daar ik thuis ben denkt men dat ik heel de dag in het hok zit maar dat is niet zo. Velen die werken zullen meer tijd bij hun duiven zijn dan wat ik doe. Heel de tijd met een masker op in het hok is ook niet zo leuk. Misschien ben ik in de loop der jaren makkelijker geworden. Ik denk trouwens dat het woordje misschien er wel af kan.   
Verkoop

De 815 duiven van Gaby Vandenabeele hebben bij Pipa een record bedrag opgebracht van € 6.582.500,00.  De duurste was New Bliksem € 376.00,00 het is de duurste ooit verkocht bij Pipa. Als ik het goed heb geteld waren er van de 815 duiven 280 oude en 535 van 2018. Dus veel gekweekt voor deze verkoop. Het gemiddelde van alle duiven was € 8.076,00. Mooi bedrag voor je oude dag toch. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                         http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten