Translate,Home

zaterdag 21 september 2019

weekbabbel 22 - 29 september 2019

             Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                              In ren voor oude duiven hok
Geweigerd

Las zaterdag dat gemeente Arnhem veteranen weigerde bij de herdenking op het Airborneplein dit omdat het dit jaar 75 jaar geleden was dat de operatie Market Garden begon. Ik las dat er voor verschillende veteranen geen plaats was in de VIP ruimte. De oude veteranen hadden geen toegangskaarten wat nooit nodig was. Twee veteranen kregen van een stel de kaartjes zodat zij er toch in mochten. Schandalig dat enkele oud veteranen er niet bij mochten zijn. Zij vochten voor onze vrijheid en veel van hun kameraden zijn gesneuveld. Hadden de geallieerden niet gekomen dan waren de meeste van ons er mogelijk niet eens geweest en hoe had het er nu uit gezien in Europa. Gelukkig weten we dat niet. Deze veteranen dat zijn de VIP’s en niet veel van die het denken te zijn. De burgemeester wil het zo snel mogelijk recht zetten maar deze herdenking waar zij graag bij hadden willen zijn dat kan niet meer. Veel van die oud strijders zijn tussen de 93 en 99 jaar. Wat zij hebben gedaan moeten we altijd blijven waarderen.
Op eigen hok

Geen vluchten meer deze week dus een beetje in de tuin aan het rommelen geweest. Maandag komt de groen container dus dan kan er weer wat tuinafval mee.  Onder een hoopje bladeren ontdekten we een egel , mooi toch. Kan die bij het hok muizen vangen. Toch heb ik zaterdagmorgen een jonge duif thuis zien komen. Het was een mooi doffertje. Hij had een 10e en een 9e in de club voor de afgelaste vlucht van 27 juli vanwege de hittegolf. De 3e augustus gingen de jongen weer mee naar Niergnies en toen was hij door gevlogen naar Zwolle. Hij zat bij een niet duivenmelker. Het was vrijdagmiddag en ze wist wel een duivenclub en zou hem daar brengen. Had het al weer vergeten. Dus zaterdagmorgen voor elf uur vloog hij rond. Wel wat mager maar hij zal zeker snel opknappen. Het is trouwens een lief mak duifje en daar hou ik wel van. Van die duiven die je de oren van je hoofd vliegen als je in het hok komt vind ik niks. Dus deze heeft ondanks zijn dwaling een plus punt. De duiven die voor het komend jaar zijn zitten net als vorig jaar weer bij elkaar. Ze kunnen op eieren komen en er gaan dan stenen eieren onder omdat ik geen jongen meer wil. Laat ze een paar weken broeden en dan gaan de schalen weg. Ze zitten daarna netjes naast elkaar in de  halve bak. Ondanks dat ze bij elkaar zitten ruien ze net zo hard als dat ze gescheiden zitten , tenminste vorig jaar. Zo kunnen ze aan elkaar wennen. Ze zitten lang genoeg van elkaar. Trouwens veel overnachtspelers laten ze ook bij elkaar zitten. Deze doen ze maar enkele weken van elkaar voordat ze weer koppelen. Binnenkort gaan ze ook om beurten los om ze vast over te wennen dan weten ze waar in 2020 hun plekje is. Wanneer ze voor volgend jaar worden gekoppeld hangt af van het weer. Ik las dat ze de koudste winter van de voorbije 100 jaar voorspellen. Laat ik nu hopen dat ze het totaal mis hebben …. brrrrr moet er niet aan denken. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten