Translate,Home

zondag 29 september 2019

weekbabbel 29 september - 6 oktober 2019

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                28 september 11.00 uur 2019 foto van hok
Buienradar

De weerberichten worden door duivenliefhebbers vaak bekeken vooral bij buienradar. Vrijdagmorgen om 8.30 uur gekeken en dacht snel de duiven gaan voeren want het zou heel de dag gaan regenen. Niks was minder waar heel de dag mooi droog weer geweest. Bij www.weerslag.nl  verwachte men in de morgen droog weer, wat dus ook zo bleek te zijn. Zaterdag zou het weer regen worden. In Soest had men de taartvluchten afgelast. Wat nu weer bleek , zaterdagmorgen prachtig weer. Dus men zit er tegenwoordig vaak totaal naast. In Urk / Friesland had men 1414 taartduiven ingekorfd. Deze waren om 8.30 uur in Boxtel gelost ze hadden een zeer goed vertrek en dat bleek ook wel aan de snelheden te zien. De eerste die er op kwamen te staan gingen bijna 1700 meter per minuut. Later was de snelste 1773 meter , ruim 106 km per uur. Met al die computers en weermodellen is het ook maar gokken wat het weer wordt. Nu zondag heel wat minder weer met regen en wind. Dat is ook in Engeland bij het WK fietsen. Zaterdag ook daar prima weer en een mooie wedstrijd waar Annemiek van Vleuten met een solo van ruim 100 km op grootste wijze wereldkampioen werd. Op een prachtige tweede plaats Anna v d Bregge. Een prachtige dag voor wieler minnend Nederland. Nu zondag zullen de heren met als topper M v d Poel de pedaaltjes rond moeten trappen. Hopelijk weinig of geen valpartijen met de gladde wegen vanwege de regen. We zullen het zien.
Op eigen hok

De rui gaat voorspoedig ondanks dat ze bij elkaar zitten. De 4 oudere koppels die in hok 2 zijn gedaan hebben al gelegen. Bij de jonge duiven hebben er enkele een ei in de schaal. Had dit jaar alle jongen kort en overnacht bij elkaar in één hok. Nu waren er verschillende koppeltjes gevormd van een korte en een overnacht duif. Ze zijn nu uit elkaar gehaald en is kort naar het korte hok en overnacht naar hun hok gegaan. Er zullen dus nieuwe koppels gevormd worden. Dan zal het even wat langer duren voor ze op eieren zitten. Maar dat geeft niet ze hebben de tijd. Dit was vorig jaar ook zo. En de rui gaat gewoon door. In de natuur is het nu tijd om een nieuw verenkleed te krijgen en dat doen ze ook. De duiven krijgen nu het voer dat ik nog had. Alles wordt door elkaar gemengd en ze krijgen ruim voldoende. De nieuwe veren moeten toch ergens vandaan komen. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten