Translate,Home

zondag 17 november 2019

weekbabbel 17 - 24 november 2019

               AD de JONG  -  HEUKELUM
                                         2000-2007554 1e asduif overnacht afd.7 2005
 Overnacht toppers

In het Spoor van deze week staat een Barcelona-Bulletin.  Comb. Straat-Gulpen uit Vaals had de beste Barcelona duif over 2 vluchten met de prijzen 29 en 13 geweldig om zo’n weduwnaar op je hok te hebben. Gerard Schalkwijk uit Lopik had met zijn duivin Orange Oil over 3 jaar de beste met prijs 56 – 28 en 41 . Dus ook pure kop van deze geweldige duivin die op nest wordt gespeeld. Jan van Gils uit Oosterhout heeft ook een topduivin. Zijn Sophietje is ’s lands beste Barcelona duif over de laatste 4 jaar. Ze vloog de volgende prijzen bij elkaar 219 – 205 – 372 en 206. In 2018 kwam ze van een africhtingsvlucht de volgende dag gewond terug. Ze knapte zo snel op en vloog de 372e op Barcelona , heel knap van Sophietje. Van de laatste 2 liefhebbers heb ik wat zitten. Van Gerard een prachtige doffer die al wel een stempel drukt op de overnachters die er nu zijn. Van Jan heb ik 2 nestgenoten uit het beste wat hij heeft zitten. Hopelijk kan ik uit deze , een duivin uit de 2000-2007554 , een doffer van Comb. Rekker-Westra en enkele duiven van Gert Jan de Hoogh een mooi stammetje opbouwen. We wachten het maar af. Het Nederlands heren voetbalelftal speelden gisteravond met 0 – 0 gelijk tegen Noord Ierland en mogen naar het EK. Het was een matige wedstrijd. Ze zullen het later wel wat beter moeten doen om hoge ogen te gooien. Maar goed ze hebben nog de tijd en kunnen later in het toernooi groeien. Zaterdag ook de Sint weer in het land. Weer gedoe over de pieten. Ik zou het houden zoals het altijd is geweest en een paar van die oproerkraaiers vast zetten tijdens dit kinderfeest. Ook bij de winkeliers zie je bijna geen zwarte piet in folders en in de winkel. Schande omdat een paar actievoerders dit willen. Moorkoppen mochten zo ook niet meer genoemd worden maar er staat nog altijd wel blanke vla in de winkel. Het is dat één kleinzoon nog heilig in de Sint geloof anders denk ik dat hier dit feest wordt overgeslagen. Geloof hij niet meer dan komt hier de Kerstman maar met cadeautjes.
 Op eigen hok

Niet veel over te vertellen deze week. De vliegers zitten nog bij elkaar en zijn ondanks het koude weer toch enkele keren los geweest. Ze zijn niet zo lang buiten het is maar om het binnen komen wat best goed gaat. Af en toe blijft er één of twee even buiten treuzelen maar geen klagen hier over. De hoklijst is klaar en de eigendomsbewijzen liggen netjes op volgorde in het doosje. Heb trouwens alle eigendomsbewijzen vanaf 1975 nog liggen. Is al met al een hele verzameling. Kan beter maar vast klaar zijn denk ik maar. Wat nu gebeurd is hoef je later niet in alle haast te doen. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/
                            

Geen opmerkingen:

Een reactie posten