Translate,Home

zaterdag 23 november 2019

weekbabbel 24 november - 1 december 2019

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                                  Vliegduiven nog bij elkaar                                                              Aankoop

Er zijn heel veel sites waar duiven en bonnen worden verkocht. Zo was er op duivennet een verkoop van de vereniging uit Ingen. Er werd een jong aangeboden van Comb. Goorbergh & Couwenberg uit Breda. Laat de vader van dit jong een zoon zijn van het Unionkoppel van Henk Simonsz. De moeder komt van A. Ruitenberg uit een zoon van de beroemde Kanibaal van Dirk van Dijck en de moeder is kld. Kanibaal en kld. Wondere Dirk  van Koopman. Het leek me een goede aanvulling op mijn Union lijntje zoals Henk Simonsz dat altijd zeg. Had op internet geboden en dacht dat men er nog wel overheen zou gaan. De eind verkoop was de volgende dag in de zaal. De dag erna een bericht in de mail van gefeliciteerd met uw aankoop. Was wel een verassing. Heb de bon nog niet in huis dus ik weet niet of het een zomer of een laat jong is. Kan die gekoppeld worden maar weer even puzzelen welke bij deze past. We zullen maar zeggen op goed geluk.
Beurs

Vrijdagmiddag/avond 29 en zaterdag 30 november is de NPO beurs. In het Spoor stond deze week de plattegrond met de aanwezige stands. Vorig jaar klaagde de standhouders dat er weinig werd verkocht en ik mis nu nogal wat standhouders die er meestal wel zijn. Dus weinig te beleven. Denk dat de NPO wel weer zal zeggen dat het zeer geslaagd is. Maar is dat wel zo. Theo Koomen zei met een live voetbal radioverslag …  ohhhh de bal gaat net naast terwijl die bij de hoekvlag terecht kwam. Je kan je eigen voor de gek houden maar daar schiet je niks mee op. Als ik zo lees zijn de meeste liefhebbers het niet eens met het te snelle beleid wat er nu is. Hopelijk komen de kiesmannen er ook nog achter voor het te laat is. Zaterdag was bij onze club vergadering met ook nieuwe leden uit Culemborg , Leerdam en Gorinchem dus we kunnen blijven bestaan. Helaas zijn in Culemborg en Leerdam geen duivenclubs meer. Een zwart gat of een blinde vlek noemen ze dat. Hoe komen mensen daar met de duivensport in aanraking , niet dus.
Op eigen hok

De voorbije week zijn de vliegduiven 2x een poosje los geweest. Ik weet nog niet wanneer ze van elkaar gaan en wanneer ik zal koppelen. Of de korte en de overnacht duiven gelijk gekoppeld worden zal ik ook nog wel zien. Hoop dat ze volgend jaar weer hun best gaan doen. Zal de komende week eens kijken op hoeveel pennen ze staan. Ze zien er in ieder geval mooi strak uit en dat hoort ook zo te zijn. Kreeg een vraag of ik ze nu wat geef. Ja zeker , om de andere dag gaat er Doste – Oregano vloeibaar 12 %  en 2x in de week Sedochol plus van Vincent Schroeder in het water. Verder geen poes pas. Als ze binnen zijn mogen ze bij ieder weer in het rennetje maar dan gaan wel de schuiven dicht. Zijn ze binnen dan gaan de schuiven ongeveer 30 cm open. Zoals u wel uit eerdere babbels weet voer ik 2x per dag. s’Avonds met voeren wordt de waterbak weer gevuld. Iedere keer wel een schone droge bak. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/
                                        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten