Translate,Home

zondag 12 januari 2020

weekbabbel 12 - 19 januari 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                  Jonge duivenhok weer schoon
Brief

De vorige week heeft de NPO een brief gepubliceerd van “ verontruste leden “. Dan vraag je je af wie zijn die leden. Een anonieme brief aan alle leden publiceren !!! Als er meer leden wat zeggen of mee delen worden deze ook niet in de kijker gezet. En dan anoniem , nee NPO bestuur jullie hadden toch beter moeten nadenken om dit te doen. Zet  de namen van deze leden erbij als het bekend is en anders niet publiceren. Zoals veel leden onderhand wel weten rommelt het hevig tussen de NPO en de afdelingen. Nadat veel dingen er door de voorzitter doorheen zijn geloodst hebben veel afdelingen eindelijk naar de achterban geluisterd. Vele oudere leden willen heus wel veranderingen maar niet zo snel en zeker niet van moeten. Daar houd onze generatie niet van en dat hebben de afdelingsvertegenwoordigers de ogen geopend door in het geweer te komen. Denk u dat ik een klok wil huren van de NPO wat de eerste gedachte was en mijn mega systeem dat prima is bij het oud vuil te zetten. Denk het niet. Ik wil ook niet weten waar mijn duif onderweg van een vlucht is. Ik wil zeker niet dat een ander op mijn duif kan / mag poulen. Wat de verschillende secties en platvorms hebben opgeleverd , niks. Eén ding wat ik goed vind is het consept vliegprogramma van 6 januari 2020 wat gepubliceerd is. Dit lijkt veel op het programma van vroeger. Alleen waren de vluchten met de jongen veel verder. Daar had ik geen secties en platvorms en de vele vergaderingen voor nodig gehad. Hopelijk kan men de Olympiade nog afzeggen waar veel liefhebbers niet op zitten te wachten. Als je hoort dat de kosten om dit te organiseren tussen de € 500.000 en € 750.000 kan op lopen. Wie gaat dat allemaal betalen ,  juist ja ….. de liefhebbers. De vlotte babbel van Maurice zorgde ervoor dat in 2019 de liefhebbers voor iedere ingekorfde duif € 0,02 voor automatisering aan de NPO moest afdragen. Afdeling 7 betaalde dat uit de pot ongeveer € 8.000. Is geld van de liefhebbers afdelingsbestuur !! De kiesmannen hadden dit zelf goed gekeurd , beetje dom zou nu Koningin Maxima zeggen. Ik hoop dat het snel weer rustiger wordt in duivenland. Ook moeten de afdelingen eens nadenken om met veel geld op de bank het niet als maar duurder te maken voor de liefhebbers.
Op eigen hok

Heb dit jaar voor het eerst alle eieren ( op één koppel na) van de korte vlucht kwekers onder de weduwnaars gelegd. Wil van de kwekers 2 ronden zelf houden. Als er van de weduwnaars ook jongen zouden komen worden het er te veel. Deze week zullen ze voor de 2e keer op eieren komen. Deze mogen ze zelf groot brengen. Of er daarna nog meer gekweekt wordt weet ik nog niet. Misschien wel of enkele omkoppelen en dan maximaal 6 koppels. De anderen kunnen dan apart  in de ren. Te veel is niet goed , het moet te behappen zijn. Wil in ieder geval als de vluchten er aan komen niet meer kweken en proberen mijn best te doen met de vliegers. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                          http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten