Translate,Home

zondag 19 januari 2020

weekbabbel 19 - 26 januari 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                      Gezellig op net uitgekomen jongen
Op naam zetten

Door toedoen van NPO en kiesmannen is onze vereniging best groot geworden met een 36 vliegende hokken. Grote club nu. Helaas is er in Leerdam en Culemborg geen duiven club meer. Als er een foto van bovenaf wordt gemaakt is hier al een groot zwart gat. Op 6 januari nog wat ringen besteld en deze waren in enkele dagen al binnen , dus zeer snel geleverd. Ik had op 3 januari alle reserve ringen die de “nieuwe “ leden bij ons hadden besteld voor 2020 door gemeld om ze op naam te zetten. Nu 19 januari staan ze nog steeds niet op naam. Het computer gebeuren is dus nog niet helemaal oké. Hopelijk wordt het snel geklaard zodat de liefhebbers zelf bericht krijgen als een vroeg jong duifje van het hok weg is. Zelf heb ik ook een probleem om te telebankieren bij de Rabo. Andere browser Google Chrome als standaard gezet en toch gaat het inloggen niet. Heb misschien nog wat moeten aanklikken of zo. Ik hoop dat onze schoonzoon het kan verhelpen. En anders maar een student laten komen die het op kan lossen. De voetbalcompetitie is weer begonnen kijken hoe ze door de rust periode zijn gekomen. Willem II heeft al weer een pracht prestatie neergezet door zaterdagavond in Alkmaar van AZ te winnen. Doordat Frenkie de Jong was verkocht naar Barcelona heeft Willem II ook mee geprofiteerd en van die zak geld enkele spelers gekocht. Wat nu al blijkt prima is gelukt , tot nu toe. We blijven het volgen.
Op eigen hok

De eerste ronde eieren zijn uit gekomen. Ben weer benieuwd hoe de jongen groeien en wat voor kleur ze zijn. Het ene jaar veel witpennen en het andere jaar weer niet. De tweede ronde eieren liggen ook weer in de schaal. Geen vorst gehad met leggen nu maar weer hopen dat ze bevrucht zijn. Deze week wat kouder goed voor de overnacht vliegers. Deze blijven dan nog even rustig en kan het koppelen nog even wachten. Deze week was het een muizen week. Ja , een muizen week. In fondhok en ander hokken muizen nesten. Wel een 30 gevangen en verschillende nesten. Heb wel wat muizenvalletjes en daar zijn er ook al weer verscheidene mee gevangen. Hoop dat ze snel weg zijn. In de tuin en in het gazon woelmuizen. Ook bij alle buren niet normaal zoveel er zijn. Boeren hebben hierin de buurt grasland blank gezet maar dat helpt ook niet veel. Maar zien hoe het verder gaat. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten