Translate,Home

zondag 29 maart 2020

weekbabbel 29 maart - 5 april 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                       Kleinzoon Unionkoppel H Simonsz                  
Andere spanning

Dit jaar hebben wij als duivenmelkers een heel andere spanning zo begin april dan eerdere jaren. Begin april is de eerste africhtingsvlucht en daarna de vitesse vluchten. Er is dan bij velen een gezonde spanning hoe het in het begin zal gaan. Nu in 2020 is er een heel andere spanning. Niet vanwege de duiven maar het corona-virus. Die heel gevaarlijk is voor mensen. Zaterdagavond een stukje op de tv 2  gezien dat het in Oost Brabant het ergst is in Nederland. Een begrafenisondernemer die sprak zei dat hij 2 a 3 overledenen per dag had. Een huisarts uit Uden had het over gemiddeld 2 overlijdens per dag normaal 1 in de week. De meeste waren niet getest op Corona en tellen niet mee bij de totale aantal doden. Dus de 639 doden die het RIVM zaterdag doorgeeft is veel veel hoger. In heel veel landen is het een ramp van grote omvang met veel zieken die er bij komen. Iedere dag komen er ook veel doden bij. Het is een echte ramp wat sommigen nog steeds niet in zien. Dit jaar een heel andere spanning , de vraag is van blijven we gezond. De besmettingen komen hier ook steeds dichterbij. Laten we ons allemaal aan de regels houden die zijn opgesteld. Een pluim voor de vele werkers in de ziekenhuizen , zorgmedewerkers , vrachtwagenchauffeurs , winkelpersoneel , huisartsen enz.  Met deze pandemie is duivensport maar bijzaak.

Op eigen hok

Het laatste weekend van maart gaat de klok weer een uurtje vooruit naar de zomertijd. Zelf hou ik me nog een poosje aan de gewone tijd. In de morgen gaan de duiven los en met een uur eerder vind ik het nu nog te koud. Nu ben ik thuis dus kan dat voor mij makkelijk. Zou ik werken dan zouden ze er alleen in de avond uit gaan. De jongen zijn de voorbije week net na de middag enkele keren los geweest. Vele gingen de lucht in en vlogen door elkaar heen en maakten soms de gekste capriolen. Wel een prachtig gezicht al hou je soms je hart vast. Als ik goed geteld heb zijn ze alle nog aanwezig. Ook de oude zijn iedere dag los geweest en ze vliegen al behoorlijk goed. Bij de korte vlucht duiven zijn er twee die soms de hele dag buiten bleven. Deze twee zijn omgewisseld door reserve duiven. Zo zitten er nog steeds 15 koppels korte vlucht duiven. De overnachters zitten al een week of 3 bij elkaar wel halve bak. De laatste dagen lagen er in een enkele bak een ei. Wil ze nog een beetje rustig houden. Hoe het allemaal verder zal gaan wachten we maar af. Wij wensen U en allen die u lief heeft een goede gezondheid en hou je haaks.                                                                                                                          
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten