Translate,Home

zaterdag 15 september 2012

weekbabbel 16 - 23 september


Paralympische Spelen.

Heb u ook met bewondering gekeken naar deze spelen. Had eigenlijk veel meer op televisie moeten komen. Wat een prestatie hebben de Nederlanders neergezet , maar liefst 10 gouden , 10 zilveren en 19 bronzen plakken , geweldig. Als op de “gewone” Olympische spelen een zekere Bolt aan de start kwam , dan sloeg de stem van de presentator over , overdreven vindt u ook niet. Als bij de Para spelen de stem over zou moeten slaan was dat wel bij rolstoeltennister Esther Vergeer. Deze sportvrouw heeft voor de vierde keer op rij op de Para Olympische spelen de gouden medaille behaald bij enkelspelen tennis. Ook bij de dubbel de laatse 4 spelen 3x goud en 1x zilver. Ik weet niet zeker maar zou er ooit een deelnemer of deelneemster 4x op rij goud hebben behaald op de zelfde disipline op een spelen. Ik vind het in ieder geval fantastisch wat Esther heeft gedaan. Niet om de andere medaille winnaars te kort te doen maar ik vind Esther de koningin van de Para spelen. Heel de ploeg in ieder geval met of zonder plak van harte gefeliciteerd met de prestaties die geleverd zijn , echt topsport.

Op eigen hok

De laatste vlucht van 2012 is weer vervlogen , dit keer vanuit Nanteuil 342 km. Voor het concours zijn 10 duiven mee. Voor de eerste keer dit jaar gaan er invliegduiven mee dit zijn jongen die nog een kans krijgen en wat latere jongen die nog niet mee zijn geweest. Ondanks dat de jongen het dit jaar niet goed hebben gedaan zijn er toch wel wat favorieten. Deze blijven lekker thuis. De gekruiste jongen met duiven van Henk Simonsz staan me heel goed aan , en deze mogen volgend jaar hun kunnen laten zien. Deze duiven van Henk komen rechtstreeks van Comb. Hermans vd Branden uit hun topduiven. En dat ze topduiven hebben bewezen ze op de Belgian Master 2012 door er maar liefst 7 bij de eerste 21 te hebben. Ook hadden ze de 1e Asduif  dit is een jong uit de Schele van de Jaarling. En laat hier ook een duivin hebben gezeten uit de Schele van de Jaarling. Een jong hieruit vloog bij mij 3x bij de eerste 10 in de club waaronder een eerste.
 
Nu verder over de laatste vlucht van 2012 uit Nanteuil le Haudauin 342 km.
Op deze mooie losplaats net boven Parijs zijn onze duiven gelost om 9.00 uur met een overwegend zwakke westzuidwesten wind. Mooi vliegweer en gelukkig niet zulke hoge temperaturen als vorige week. Had ze zo tegen 13 uur verwacht , toch nog even een plasje plegen , niet vanwege de zenuwen hoor , maar vanwege een plastablet die ik moet innemen. Toen ik uit de schuur kwam zag ik er één heel hoog uit het oosten aan komen. Maar even wachten bij de schuur tot hij binnen was. Gelijk maar op de klok kijken om de tijd en de duif op te schrijven. Er stond niks op de klok …. niet geconstateerd , ik naar het hok om hem te pakken om de poot over de antenne halen , hij piepte gelukkig wel. Maar wel weer een dikke minuut verspeeld , het kan niet op dit jaar , er is geregeld wat. Enkele weken geleden was deze doffer ( zoon uit de Grote Blauwe ) ook de eerste op het hok , toen ook niet geklokt , toen nog nipt de eerste in de club. Nu werd het de vijfde in de club , er hadden 9 van de 10 duiven prijs. Had 8 oude doffers mee en er 2 jongen bij gedaan om aan de 10 te komen. Eén van deze twee jongen had prijs 17 de andere was net te laat.

In de club tegen 159 duiven werden de volgende prijzen behaald 5-10-16-17-18-19-25-34-39. In de uitslag van de regio tegen 1356 duiven werd begonnen met de 25e en ook hier 9 van de 10  in de  voorlopige uitslag. Al met al een raar seizoen geweest , de ouden hebben het heel goed gedaan maar de jongen hebben me dit jaar helemaal in de steek gelaten. Wel zitten er prachtige jongen bij die het volgend jaar zeker kunnen doen en zich dan ook mogen bewijzen dat ze toch uit het goede hout zijn gesneden. Ik heb er in ieder geval goede hoop op.

De invliegduiven waarvan de meeste alleen op de africhting st Job 67 km waren mee geweest  zijn  ook goed naar huis gekomen , een uur na de eerste waren er 12 van de 18 terug. Toen ik om even over vier uur terug kwam van het klok afslaan zaten er weer vijf in de ren die alleen st Job hadden gehad. Nog één duivinnetje te gaan , ze hebben een mooie africhting gehad.
Nu kan weer de moeilijkste klus van het jaar beginnen , welke mogen blijven en welke kunnen naar de poelier. Een andere keer wat meer over de selectie en over de kampioenschappen.
 
Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan de weekbabbel en andere zaken bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/
De blog is nog onderhanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten