Translate,Home

zondag 9 februari 2014

weekbabbel 9 - 16 februari 2014

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                Femke en Sanne (rechts) met baby duifjes.

Super begin

De Spelen in Sotsji beginnen voor “ ons “ super goed. Op zaterdag op de vijf kilometer een geheel Oranje podium. Sven Kramer die super reed , hij was voor iedereen een maatje te groot. Ook Jan Blokhuijzen en Jorrit Bergsma waren de vertegenwoordigers van alle andere landen de baas. Een geweldig sport succes voor onze schaatsers. Ben benieuwd wat de dames vanmiddag op de eerste afstand de drie kilometer het er vanaf brengen. Ireen Wüst is favoriet maar je moet het altijd nog wel waar kunnen maken , we zullen het zien.
Wat weer betreft komen we er deze winter goed vanaf in Engeland veel storm en overstromingen deze winter. Ook de laatste tijd veel sneeuw in de Alpen. Nu lijkt het hier wel een beetje op herfst in plaats van winter of lente. Het blijkt dat de natuur vier weken voor ligt ten op zichte van het gemiddelde. Met het weer is het dus ook ieder jaar weer anders. Zo kan het op het duivenhok ook ieder jaar weer anders zijn. Om de duiven in wintervorm ( nog geen topvorm ) te krijgen is een goede temperatuur en een goede lucht vochtigheid van groot belang. Nu met de regen staat de luchtvochtigheid 80 -  90% , eigenlijk veel te hoog. Het is op dit moment niet anders. Bij de weduwnaars staan de schuiven dag en nacht helemaal open. Voor het voeren eerst met de grote krabber over de vloer anders heb je van die stront schoenen en dat is ook niet zo lekker. Daarna de bakken vol voer en nu met jongen erbij ook 2x per dag de drinkbakken verversen. Over een dag of 14 kunnen de jongen eraf en dan is voor de doffers de rust weer gekeerd. Hopelijk dan goed weer zodat ze weer hun trainingsrondjes kunnen maken.

Sanne op televisie

Kleindochter Sanne had een wens ingezonden voor een kinderprogramma bij Nickelodeon en ze mocht meedoen. Eerst op locatie een filmpje maken en later naar de studio , best spannend dat zult u begrijpen. Zondagmorgen 16 februari wordt het op Nickelodeon tussen 9 en 10 uur uitgezonden. Wil u het zien … dan kijken ,  heel de familie zit voor de buis dat zult u begrijpen.

Fondclub Utrecht

De fondclub heeft de jaarlijkse feestavond weer gehad in dorpshuis Asperen. De vrouw is er naar toe geweest , zelf niet zo fit dus thuis gebleven. Er was weer een schat aan gratis prijzen door het bestuur ingekocht. Ook kon men eten wat zoals altijd zeer goed was. Had een jaarboek besteld met alle uitslagen en dat zal ik eens op mijn gemak bekijken. Zag dat de Combinatie Koos Steenbeek en zn Keizer Generaal 2013 zijn geworden , gefeliciteerd. Alle andere kampioenen  natuurlijk ook van harte.

Op eigen hok     

Bij de weduwnaars zijn de duivinnen er afgehaald , het was allemaal drijven geblazen en enkele hadden al weer eieren in de schaal liggen. Dan denk ik dat de jongen wat minder worden gevoerd. Nu mogen de doffers hun vaderschap bewijzen en het jong verder groot brengen. De duivinnen zitten nu in de nieuwe duivinnenbakken. In het begin nog maar even niet opsluiten achter de deurtjes. Zie ik dat er één een andere het hof wil maken dan gaan ze achter de tralies. Het is de bedoeling om ze niet meer te koppelen. Deed dit de laatste jaren wel maar omdat ze in 2013 na het vliegseizoen nog enkele weken los zijn geweest weten ze waar ze dit jaar wonen. Eerdere jaren moesten ze nog overgewonnen worden , dat is nu dus reeds gebeurd. Lig dus wat dat betreft voor op schema.  

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten