Translate,Home

zaterdag 19 april 2014

weekbabbel 20 april - 4 mei 2014


               Ad de JONG  -  HEUKELUM


                                                Gelost en nu snel naar huis.

Op de wagen

Vandaag 20 april hadden alle afdelingen een prijs kamp , voor onze Afdeling (kringen) de eerste. Andere afdelingen hebben hun vuurdoop al gehad en dan is het voor onze duiven met een knappe oostelijke wind , gelijk een mooi kluifje. Gelukkig had men deze keer meer oog met andere lossingen zodat ze niet tussen bv afd.5 zijn gekomen , wat vorig jaar nogal eens gebeurde. Men had nu het geduld om te wachten met lossen en wat bleek het weer werd ook steeds beter. Met veel zon ging de temperatuur omhoog wat in het begin van het jaar best fijn is voor mens en dier. Zo ziet u , wachten beloond. Maar ach , veel liefhebbers zijn op zaterdagmorgen zo gestrest en zenuwachtig dat ik blij ben dat die niet in de lossingscommissie zitten. Deze week hebben ze het prima gedaan , super mannen. Als het volgens mij niet goed gaat type ik het en nu het goed is gedaan type ik het ook. Het valt immers niet mee om het iedereen naar de zin te maken. De duiven zullen blij zijn dat ze onder toch wel goede omstandigheden naar hun hok konden vliegen. Zo’n 121 km is voor een duif een wasse neus en heeft niks te beteken. Dus geen centje pijn en hier om 15.00 uur bij het klok afslaan praktisch allemaal weer in het hok. Na afslaan alles weer present zodat we ze klaar kunnen maken voor hun volgende tripje.
In alle afdelingen kan u nu uw duiven melden , in Friesland gebeurd dit al verschillende jaren. Kijk eens op de site www.duivenmelden.nl  Log in en zet na aankomst van de vlucht uw eerste duiven er op. Leuk om snel de mogelijke snelsten te zien staan. Niks is verplicht , u mag het doen.

Op eigen hok

Best wel een koud windje voorbije week gehad. Heb de duiven oud en jong toch nog iedere dag één keer los gehad. Vrijdag was het bar koud en zijn ze niet los geweest , dit had met mooi weer ook niet gebeurd. Een gewoonte van me is dat er op de dag dat er ingekorfd wordt uit het hok waar er mee gaan geen los komen. Heb weleens dat ze in de week maar 2x los waren geweest en op zaterdag waren ze er ook. Zoals nu liever binnen met regen en kou dan verplicht naar buiten , dat vind ik tenminste , ieder heeft z’n eigen manier van voorbereiden op een vlucht. Ze hoefden deze week ook geen uur te vliegen wilden ze vallen dan gelijk maar naar binnen. Als de zon af en toe schijnt is het in het hok al gauw lekkerder dan buiten op het dak. s’Avonds met het voeren gaan de schuiven bijna dicht dan kan de verwarming het een beetje op temperatuur houden. Dinsdag was er na de training nog één oude doffer weg gelukkig kwam hij veel later toch terug , gelukkig niet gewond. Wel een dinsdag een mooie bonte jonge doffer weg en niet meer gezien.
Vrijdagavond zijn er 23 doffers en 14 duivinnen ingekorfd voor een concours uit Asse Zellik 121 km. Er is ook 1 trainingsduif mee gegaan een latere van vorig jaar die nog geen chip om had. Als ik het niet vergeet krijgt hij volgende week de chip om. In de club ( ver 1712) waren 238 duiven in concours. Comb de Jong van Kampen had ze het eerst binnen en begon met de eerste drie prijzen. Zelf begon ik met 6-10-12-13-17- enz. ( zie uitslagen.)  In de nieuwe Rayon’s waren de volgende aantal duiven in Rayon A 7506 duiven , in Rayon B 6649 duiven en Rayon C 4809 duiven. Wij vliegen in Rayon B die is gesplitst in kring B1 en B2. Wij vliegen in kring B2 en daar waren 3238 duiven voor prijs gezet. Hier werd begonnen met 36-52-57-59-86-enz. In de totale Rayon B tegen 6649 duiven begon het op prijs 67-92-97-100-162-enz. Met zo’n oosten wind ben ik wel tevreden. Volgende week gaan we naar Nijvel 149 km , volgens de planning gaat heel de afdeling in 1x los. Weer een nieuwe ervaring voor de duiven in het nieuwe seizoen. Laten we hopen op goed weer en een mooi vluchtje.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten