Translate,Home

zondag 7 juni 2020

weekbabbel 7 - 14 juni 2020

              Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                       Bloklandweg Herwijnen  in het nieuws
In het nieuws

Zaterdagmorgen in alle vroegte is er een inval gedaan aan de Bloklandweg in Herwijnen. U zal denken het zal wel. Dit was vroeger onze boerderij en hebben die 20 jaar geleden verkocht aan een makelaar. De boerderij en 1 ha land  werd verkocht aan een hondenfokker. Later is het weer door verkocht en zaten er veel Polen in die in Nederland werkten. Er zit nu een aannemer in.  Rechts op de foto de schuur waar vroeger de duiven in zaten. Nu blijkt dat in de boerderij een drugslab is gevestigd. Zaterdag stonden er agenten met automatische wapens , echt heftig. Hoorde al van verschillende personen hebben jullie daar niet gewoond , ja daar hebben wij gewoond. 
George Loyd

Na het zien van het filmpje kan je het haast niet geloven. Je ben kwaad , boos en verontwaardigd en denk je van wat zijn dat voor agenten daar in Amerika.  Voor mij is dit duidelijk moord en daar moeten deze agenten flink voor gestraft worden. Dat hierom velen gaan protesteren is wel te begrijpen. Maar wat in onze hoofdstad is gebeurde tijdens de demonstratie dat kan op dit moment met de corona niet. Halsema staat rustig tussen de demonstranten die opeen gepakt staan. Komt hierdoor een nieuwe golf van het corona dat zullen we half juni weten. Onze HELDEN die in de ziekenhuizen de corona slachtoffers hebben mee gemaakt zullen ook met afschuw naar de beelden hebben gekeken. Eerst zouden er 5.000 maar later had men het over 10.000 demonstranten. Hebben zij een bekeuring van bijna € 400,00 gehad , nee. Hoorde op tv dat de mensen die eerder wel een bekeuring hebben gehad dit aan zouden kunnen vechten. Rutte gewoon deze bonnen kapot scheuren. Gelijke monniken gelijke kappen.
Op eigen hok

Van vorige week Neeritter zijn er nog 2 onderweg. Eén heb ik op laten halen door HDVKoerier. Deze zat in de buurt van Apeldoorn. Na het mooie weer is het op donderdag wat omgeslagen. Het was bewolkt met hier maar 1 mm regen dus een druppel op de bekende gloeiende plaat. Nu zondagmorgen staat de teller op 18 mm. Super voor de boeren en onze tuin. Er zijn 50 duiven mee gegaan naar Etroeungt  (Frankrijk). Door de harde ZZW wind zijn de duiven doorgeslagen en moesten tegen de harde wind terug komen. In de club brachten 32 liefhebbers maar liefst 959 duiven bijeen. Begon zelf met de 44e en 20 in de uitslag. De eerste 10 waren korte vlucht duiven. Ze kwamen heel mooi hoog aan uit het NNO en één voor één. Dus een mooie africhting voor de hopelijk komende vluchten met kopwind. Het was een afdelingslossing wat eerder niet de bedoeling was. De snelste in de afdeling gaat 112 km per uur !! Er zouden 4 auto’s zo worden gemaakt dat alle deuren gelijk open gaan wat ik begrijp zijn er 2 klaar. Voordat men een afdelingsuitslag mag maken is afgesproken dat er 4 wagens aangepast zouden zijn en dat zou nu nog niet het geval zijn. Dit hoorde ik van de mannen die naar de afdelingsvergadering waren geweest. Dus wat dat betreft geen afdelingsuitslag en ook niet voor de kampioenschappen. Alle die mee waren zitten weer in het hok. De oude jongen vliegen goed en ook de jongere die voor de natour vluchten zijn maken ook goed gebruik van het luchtruim. Alleen de oudere gaan mee met de jonge duiven vluchten , is me wat te veel om in te laden. Ook om niet alles op één en de zelfde vlucht te hebben ivb met risico spreiding zullen we maar zeggen. Komende week gaan we met de oude naar Niergnies maar liefst 15 km verder … belachelijk. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten